JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vesi

Ihmislajin turvallinen tulevaisuus

 

Euroopan Parlamenttiin pitää saada Suomesta vahvan ammattitaidon omaavia muutoksentijöitä, jotka pystyvät kehittämään EU:ta, EU:n teknologiaa ja verotusta siten, että ihmisten perusoikeuksiin kuuluu puhdas ilma, vesi, ravinto ja energia sekä oikeudenmukainen oikeudenkäynti ja oikea verotus.

Huoli ympäristön tilasta on innostanut tohtori Suomista, hänen ystäviään ja työtovereitaan kehittämään kokonaisvaltaisia tieteellisiä ratkaisuja, joilla luonnon tasapaino voidaan palauttaa ja ylläpitää kestävällä tavalla siten, että ihmisten terveys ja elintaso kohoavat.

Ensin tarvitaan energia, jota voidaan siepata

Ensin tarvitaan energia, jota voidaan siepata.

 

Ilmastomuutoskeskustelussa ihmetyttää ristiriitainen tieto. ”Varmaa tietoa” on jo tapahtuneen hiilidioksidin vaikutuksesta ilmaston lämpenemiseen, tietolähteestä riippuen 7...34 asteen välillä. Muutama päivä sitten julistettiin ”varmana tietona” ilmastomuutoksen olevankin paljon pitemmällä, mitä tähän asti on tiedetty.

Ei hyvältä näytä.

Kesämökin säästäväisyys kotiin

Kävitkö mökillä juhannussaunassa? Saitko pestyä itsesi yhdellä-kahdella soikollisella vettä? Minä sain. Sain myös pestyä joka kerta astiat samalla määrällä vettä. Niin teemme aina, kun Rääkkylän kalamajalle mennään. Niukkuudella pärjää hyvin lomalla. Miksi ei arkena? 

EU - kilpailutukset osa 2, vesien yksityistäminen !

Suomessa on menossa ykstyistämis vimma tuntuu ettei mitään saisi pian olla kuntien tai valtion omistuksessa ja tämä jos mikä on Kokoomuksen mieleen. Tosin koko Juha Sipilän hallitus haluaa yksityistää yhtä jos toista asiaa.

Taustalla kaikessa on EU:n kautta tulevat kilpailutus säännöt. Eduskunnan eliitti noudattaa orjallisesti näitä kilpailutuksen sääntöjä.

Puhdas vesi - kansallisaarre

Puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys. Se on kansallisaarre, jonka arvoa emme valitettavasti täysin ymmärrä. Maamme rajojen ulkopuolella puhtaan veden arvostus sen sijaan on huomattavasti selkeämpi.

Onko suurhaukien kalastaminen järkevää?

Onko suurhaukien kalastaminen järkevää? – hauki on biologisesti ajateltuna ainoa vesien suurpeto

 

Luettuani Iijokiseudun uutisointeja suurkaloihin liittyen joudun kiristelemään hampaitani.

Uuti­soin­neissa suurkaloja saaneita ja tappaneita pidetään lähes sankarin asemassa. Saaliskuvista huomaa, ettei saatua saalista kunnioiteta pätkääkään. Eräässä kuvassa oli melkoisen jykevät ruuvit isketty kalojen silmistä takana olevaan parruun kiinni.

Suomalaiset ovat ymmärtäneet teenjuonnin täysin väärin - kuumaa ja kitkerää

 

Ihmisen pitäisi juoda nestettä noin kaksi litraa päivässä, naisilla suositus on 1,5 ja miehillä 2 litraa. Tähän tosin vaikuttaa myös ilman lämpötila ja henkilön aktiviteetti.

 

Yleensä kun laitamme teetä niin tämä operaatio alkaa veden keittämisellä. Ja se sata-asteinen vesihän on tosi kuumaa, kestää jonkin verran ennen kuin se jäähtyy juomakelpoiseksi.

 

Israel lisäämässä Länsirannan siirtokuntia- yli 55 000 uutta asuntoa

Peace Now kansalaisjärjestö on  28.12.2015 julkaissut tiedon saatuaan tietopyynnöllä haltuunsa raportin, jonka mukaan asutusministeriö on kaavaillut 55 548 uuden asunnon rakentamista Länsirannalle. Suunnitelmissa on kahden kokonaan uuden siirtokunnan rakentamisen lisäksi,  kiistellyn E1 alueen asutuksen lisääminen yli 8000:lla asunnolla.

Kalastuslain kokonaisuudistus lausunnolla - ryöstö käynnissä?

Maa- ja metsätalousministeriö lähetti 4.12. lausunnolle esityksen uudesta kalastuslaista. Lain tavoitteena on edistää kalojen luonnonvaraista lisääntymistä sekä luoda uusi, tietoon
perustuva säätelyjärjestelmä kalavarojen kestävälle käytölle ja hoidolle. Lain myötä on suunniteltu yksinkertaistettavaksi kalastuslupajärjestelmää ja edelleen on pyritty vahvistamaan alueellista osallistumista.

Suomen vesivarojen riitettävä suomalaisille jatkossakin

Suomi on arvioitu maailman rikkaimmaksi maaksi veden suhteen ns. vesiköyhyysindeksin perusteella. Indeksi ottaa huomioon paitsi vesivarojen määrän myös muita tekijöitä, kuten veden käytön teollisuudessa ja maataloudessa sekä vesihuollon kattavuuden.

Suuressa osassa maailmaa vesipula on sitä vastoin tosiasia: vettä kulutetaan enemmän kuin sitä syntyy. Tämä ongelma ei kosketa vain kehittyviä maita, vaan myös suurvaltoja, kuten Yhdysvaltoja ja Venäjää. YK:n ennusteen mukaan vuoteen 2025 mennessä jopa kaksi kolmasosaa maailman väestöstä kärsii vesipulasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä