JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilkka Tamminen

jos,lääkärit ovat Jumalan ruoskia niin mitä Tuomarit ovat

Lääkärit ovat Jumalan ruoskia. He voivat lähettää ihmisen kuin ihmisen eri sairaaloihin sekä eri toimenpiteisiin välittämättä laista. Tuomarit taasen joutuvat korjaamaan epäpätevien lääkäreiden hoitovirheitä lain avulla. Lääkäriksi tai tuomariksi harva pääsee mutta jo 3000 vuotta Lääkärit ovat olleet ylpeä ammatti ryhmä puhumattakaan tuomareista. Luin aikaisemmin ensihoitoa nuorena miehenä. Luennolla ensihoidon ylilääkäri totesi älkää päästäkö psykiatria onnettomuus paikalle koska kyseinen ammattiryhmä ei tiedä mitään elvyttämisestä.

Joulu

Monille joulu on rauhoittumisen ja perheenvälinen juhla. Mahdollisuus matkustaa lämpöön tai laskittelemaan näin Etelä-Suomessa. Mutta on perheitä ja yksinäisiä ihmisiä, jotka taivaltavat nämä joulupyhät yksin tai ilman rahaa.

Joulu on lahjan antamisen aikaa. Rahalla ostetaan lahjoja, matkustetaan ja hemmotellaan itseään.  joulu on kaupallinen juhla.

Suomessa on paljon perheitä  jotka hakevat ruokakassin, menevät yksinäisten joulujuhliin tai pelkästään nököttävät yksin koko ajan.

pohdintaa 06.12.2013

Suomen itsenäisyyspäivä on Suomen kansallispäivä, jota vietetään 6. joulukuuta 1917 tapahtuneen itsenäistymisen kunniaksi. Itsenäistä Suomea edelsi Suomen suuriruhtinaskunta, joka oli itsehallinnollinen osa Venäjän keisarikuntaa.

90-vuodessa on tapahtunut paljon. Kansalaissota, muilutukset, talvi- ja jatkosota, sotakorvauksien maksaminen, Suomen teollistuminen, kaupungistuminen, muutama lama sekä nyt itsenäisyyden juhlistaminen Tampereella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä