JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vähäpäästöisyys

Satojen miljoonien tuet vähäpäästöisille autoille eivät pure näin

Olen saanut kritiikkiä lillukanvarsista puhumisesta nostettuani esille ladattavien hybridiautojen massiiviset veroedut vastaaviin bensiini- ja dieselkäyttöisiin ja jopa kaasukäyttöisiin autoihin verrattuna. Eihän saisi arvostella veronalennuksia, joiden ainoa tarkoitus on edistää autokannan uusiutumista vähäpäästöisemmäksi. Onhan koko autoverojärjestelmä rakennettu suosimaan vähäpäästöisiä autoja ja verot määräytyvät tasapuolisesti hiilidioksidipäästöjen perusteella. Päästöarvot taas määräytyvät yhteisesti sovitusti WLTP-testien perusteella. Kaikki on siis periaatteessa hyvin.

Hallituksen autoverouudistus hyydyttää autokaupan?

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tänään jakaa tulevan autoveron alennuksen tasasuuruisiin eriin neljälle tulevalle vuodelle.

Ratkaisu tietysti tämäkin, mutta itse uskon sen hyydyttävän autokauppaa lähivuosiksi. Mielestäni kertarysäys olisi ollut parempi. Nyt monet siirtävät uuden auton hankintaa parilla vuodella. He jäävät odottamaan tulevaa veron alentamista, mutta myös tekniikan kehittymistä ja päästöjen vähenemistä sen myötä.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/autoveron-alentaminen-alkaa-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä