JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Totuuskomissio

Virtahepo vaalihuoneessa - osa 2

EU-vaalit lähestyvät. Vaalikeskusteluissa vallitsee hiiskumaton hiljaisuus tärkeimmästä keskustelunaiheesta: mitä tehdä EU:n laillisuusvajeelle.

EU:ssa todellakin on laillisuusvaje. EU:n ylimmät päättäjät voivat rikkoa lakia – esimerkiksi jäsenmaiden perustuslakien yläpuolella olevia perussopimuksia – ilman rangaistusta. EU:n perussopimuksista puuttuvat EU:n ylimpien päättäjien laillisuusvalvontaa ja heidän mahdollisten virkarikostensa käsittelyä koskevat artiklat. Se on oikeusvaltioperiaatteen vastaista. EU:ssa ei vallitse yhdenvertaisuus lain edessä.

Totuuskomissio selvittämään 1990-luvun pankkikriisiä

Perussuomalaisten presidenttivaaliehdokas Laura Huhtasaari haluaa perustaa totuuskomission selvittämään 1990-luvun pankkikriisin tapahtumat yksityiskohtaisesti. Tapahtumilla on kauaskantoinen näkyvyys tapahtumahetkestä nykypäivään ja tulevaisuuteen, joita ei ole tutkittu eikä tehty oikeudenmukaista loppuselvitystä. Vähään aikaan ei ole kuulunut Perussuomalaisten ja sen johdon osalta mitään, mitä puolue aikoo tehdä korruption kitkemiseksi.

90-luvun lama - totuuskomissio vai ei?

Laman epäoikeudenmukaisuuksien uhrit vaativat totuutta esiin. Oikeudellisesti useimmat tapaukset ovat vanhentuneita, eli tuomioita ei voi jakaa. Se ei uhria lämmitä, hän haluaa totuuden kaikkien nähtäville. Tuoreeltaan Satakunnan Kansan toimittaja, kuten muutamat kollegansakin, hyökkäsi tunteikkaasti vastaan.

 

Kaksoiskansalaisuuden torjuu Venäjä, ei Suomi

# Kaksoiskansalaisuuskysymykset ovat tasavallan presidentin toimivallan ydinaluetta. Tästä kannattaisi vielä käydä kunnon keskustelu presidenttiehdokkaiden kesken.

   Ymmärrän hyvin puolustusministeri Jussi Niinistön (Siniset) kannan, ettei suomalais-venäläisiä kaksoiskansalaisia saisi valita puolustusvoimien ja ulkomaanhallinnon tärkeisiin tehtäviin. Siitä voisi tulla hankalia tilanteita varsinkin, jos valtioiden suhteet kiristyvät. Venäjän passin haltijoita Kreml vaatii pysymään uskollisina vain Venäjälle.

Kipeitä kysymyksiä presidenttiehdokkaille

Kävelin Helsingin Tapanilan rautatiesillalla, jonne on pystytetty rivistöksi presidenttiehokkaiden mainokset. Vilkaisin julisteet vasemmalta oikealle. Ja tällaisia ajatuksia siinä heräsi:

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä