JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Toteutuuko oikeus ja kohtuus?

- VAADIMME saada tietää, koska tästä* kerrotaan KANSALLE!!

Alkaa tässä näet itse kunkin kärsivällisyys vähän noin niin kuin haeskella lievästi sanoen mukavuusalueellemme kohtuudella vielä asettuvia rajojaan. SIIS että toteutuuko se oikeus ja kohtuus joskus ja millä aikajänteellä olisi tarkoitus, sikäli kuin se yleensä on meidän ja itänaapurin valtiojohdosta kiinni?

"Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan." Vai voiko !?

 

Eduskunta äänestää alkavalla viikolla työttömien kyykytysmallista eli ns aktiivimallista: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_124+2017.aspx

Tiivistetysti voidaan sanoa että hallitus haluaa leikata työttömän pientä työttömyysturvaa sen takia ettei kukaan ole palkannut työtöntä henkilöä työhön! Työttömyysturvaa leikataan siis syystä johon työtön itse ei voi vaikuttaa.

Valta turmelee

"Valta turmelee, ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti." Totesi John Dalberg-Acton 1800-luvun alussa.

Poliittinen virhe on vaikeasti korjattavissa oleva töppäys. Ei voida olla tunnustamatta sitä, mikä on olemassa; se itse pakottaa tunnustamaan itsensä.

Tappio on karvas, KHO hyväksyy tuulivoimapuiston

KHO käsittelee asiat vastoin aiempia päätöksiään.

Luvian ja Porin välille kaavoitettu tuulivoimapuisto hyväksyttiin KHO:ssa. - hylkäämisen perustelut vesitettiin, lakien säätäminen on turhaa kun tuomarit eivät niitä hyväksy. 

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1473834508554.html

 

Vahingollisen lain kumoaminen

"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä". (Tuomarinohjeet)

Ei kai poliittisen asetuksen kumoaminen sen kummempi työ ole kuin mitä sen aikaansaaminen on ollut. Hallitus tekee oman osuuden ja esittää eduskunnalle lain kumoamisen päätettäväksi.

Yllättävä tieto: Vankilassa istuva Jari Aarnio nauttii yhä puolta palkkaa

Törkeästä rikoksesta vangittu Jari Aarnio nauttii edelleen puolta palkkaa vangitsemisestaan  lähtien  marraskuusta 2013, kertoo tänään Helsingin Sanomat.  Yllättävä tieto kun tiedetään, että  lain mukaan valtion virkamies voidaan sanoa irti painavista syistä. Aarniota vastaan on nostettu kaikkiaan parikymmentä syytettä ja näin maallikonkin  mielestä häntä vastaan nostetut syytteet vaikuttavan olevan hyvinkin raskauttavia ja niihin liittyy myös muita työntekijöitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä