JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Talsinki

Talsinkia on edistettävä aktiivisesti

Helsinki on ainutlaatuinen kaupunki Suomessa. Väkiluvulla mitattuna lähimmätkin haastajat ovat alle puolimatkassa. Jo tästä syystä Helsinkiä ei tulisi verrata muihin suomalaisiin kaupunkeihin vaan pohjoismaalaisiin ja eurooppalaisiin verrokkeihin. Kun esimerkiksi kansainvälinen suuryritys päättää sijoittaa toimintojaan pohjoiseen Eurooppaan, tulee Helsingin olla ykkösvalinta. Lisätään pääkaupunkimme vetovoimaa toteuttamalla globaalistikin ainutlaatuinen pääkaupunkien kaksoiskaupunki - Talsinki!

Onko Viro kuudes pohjoismaa? Entä ulkomaa?

Viro rakentaa yhtenäistä, jopa globaalia maakuvaa, Brand Estoniaa, jonka viestintämalleja ja -materiaaleja sisältävä työkalupaketti julkaistiin äskettäin netissä. Mielenkiintoista oli havaita, kuinka siitä virinnyttä keskustelua, niin kiitoksia kuin moitteita, leimasi yksimielinen ja moninainen Pohjoismaiden arvostus.

Vähimmillään kehuttiin edustavan tyylikästä, yksinkertaista pohjoismaisuutta. Äärimmillään arveltiin, ettei Viro muuta maakuvaa kaipaa kuin kuulumisen Pohjoismaiden joukkoon.

Talsinki on uhka itsenäisyydelle

Suomi on hassu maa, varsinkin ristiriitaisuuksiensa takia. Samalla, kun puhutaan säästöistä ja velkaantumisen katkaisemisesta ja siitä, kuinka elvytys tulee lopettaa, rakennetaan ratoja ja suunnitellaan lisää. Ei sillä, että siinä itsessään mitään pahaa olisi. Mutta samalla, kun Etelä-Suomeen, eritoten pääkaupunkiseudulle, osoitetaan tierahoja ja rakennetaan milloin minkäkinlaista kehärataa, Pohjois-Suomea pidetään maan kalleimpana kivirekenä, eikä uusista ratalinjoista ole tietoakaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä