JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Tahallinen väärinymmärtäminen

Sananvapaus ja faktat

Perussuomalaisten kansanedustajat ovat esittäneet lämpimiä, mutta myös kiivaita kannanottoja muun muassa sananvapaudesta, turvallisuudesta, raiskauksista ja näihin on vaadittu selvityksiä hallitukselta.

Talousrikos ja rikosoikeudellinen tahallisuus

Moni asettaa yhtäläisyysmerkin ulkoisen teon ja rikokseen syyllistymisen välille. Rikos edellyttää kuitenkin pääsääntöisesti myös tahallisuutta, miksi tuomioistuimen on arvioitava paitsi teon olosuhteita, ulkoista tekoa, myös tekijän pääkoppaa – eli motiiveita.  

Pitäisi ainakin ymmärtää, vaikka menee tunteisiin

Kun ottaa kantaa vaikkapa turkistarhaukseen tai metsästykseen, joutuu väistämättä hirvittävään myllytykseen. Huolestuttavinta viime päivien keskustelussa on ollut se suuri vihapuheen määrä, jota asiassa on esitetty. Allekirjoittaneellekin on tarjottu milloin sähköteloitusta tai hirttämistä. Moni tuntuu puolustelevan vihapuhetta aina silloin, kun se tukee omaa agendaa. Tämä asenne on johtanut siihen, että täysin sopimattomasta kielenkäytöstä ja uhkauksista on tullut yhteiskunnassamme arkipäivää. Muutos tähän syntyy vain ymmärrystä lisäämällä.

Tauko

Olen, ihan tarkoituksella, pitänyt taukoa sosiaalisessa mediassa sekä Facebookin että kotisivujeni osalta. Ainoastaan Twitterissä olen jonkin verran ollut aktiivisena. 

Miksi tauko? Joku voisi kuvitella että kommentointi ja kirjoittaminen on helppoa ja kevyttä hommaa. Ei ole. Se on joskus äärimmäisen raskasta. Kaiken työn ohella, jota todellakin on riittävästi, päivitysten ja keskustelun käyminen somessa on vaativaa. 

Ideologista monikulturismia tulee vastustaa

Kun metsää ei nähdä puilta, syntyy monenlaisia tulkintoja. Kukaan pöyristyjä, järkyttyjä, tyrmistyjä saati armoa tuntematon paheksuja ei ole ottanut mitään kantaa siihen, mitä monikulttuurisuus nykyään, tässä ajassa ja paikassa, merkitsee. Sekä pääministeri Juha Sipilä että valtiovarainministeri Alexander Stubb ovat ilmoittautuneet monikulttuurisuuden tukijoiksi, joka nyt ei sinänsä ole minkään valtakunnan yllätys. Vaan kuinka he monikulttuurisuuden käsittävät?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä