JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Start-up

Kaverisosiaalikapitalismia vasta-alkajille - suomalainen "bisnesenkeli"

Teen jatkossa aina välillä omaan kokemukseeni perustuvia välipalablogeja suomalaisen ”kaverisosiaalikapitalismin” sankarillisista uroteoista. 

Suhteemme tavoitteisiin

Mitä laihduttajalle sanotaan ensimmäisenä, jos hän sattuu ilmoittamaan, että on pudottanut jo kymmenen kiloa ja aikoo pudottaa toiset kymmenen? "Älä yritä liikaa, sillä se paino tulee silloin takaisin".

Suomen menestysohjelma

Suomen menestysohjelma

Turhanaikaisen vatuloinnin sijaan tarvitaan Suomi tarvitsee nopeavaikutteisen ja jylhän terveh-dyttämisohjelman, joka on pantava toimeen heti oman navan ympärillä pyörivistä me-emme-tingi-mistään -yhteisvastuusta luistelevista etujärjestöistä ja kaiken maailman kitisijöistä välittämättä.

Puolue – mikä ihana tekosyy!

Eija-Riitta Korhola – sinut on haastettu! 

Kokoomuksen ex-varapuheenjohtaja ja ex-eurokansanedustaja Eija-Riitta Korhola kirjoitti 20.1.2016 Puheenvuorossaan ”Kyllä Siperia lopettaa” ansiokkaasti tuulivoimatukien vääristävästä vaikutuksesta Suomen energiataloudelle, teollisuudelle ja kuluttajille.

Vastuuttomat keski-ikäiset

Suomessa nuori saa jatkaa nuoruuttaan vaikka loputtomiin ja eläkeläisellä on lupa tulla lapseksi. Mutta kokeilemaan ryhtyvään keski-ikäiseen suhtaudutaan kuin vastuuttomaan lapseen.

Vienti Flushista Slushiin

Nuorissa on tulevaisuus

Laadukkaasta kaikille ilmaisesta koulutuksesta ei saa luistaa.
Tulevaisuuden tuotannontekijöitä tarvitaan aina vain enemmän.
Läntinen maailma on kääntymässä materiaalisia tuotannontekijöitä käyttävistä yhteiskunnista korvien väliin. Kasvu tulee jo ihan muualta, kuin materiaa louhimalla ja jalostamalla.


Start-upit

Kevyt, "Talkoo Oy"-yhtiömuoto startupeille

 

Tässä kaikkien joulukiireiden keskellä tulin ideoineeksi uuden kevyemmän, startupeille soveltuvan yhtiömuodon.

Perusidea:

Katainen höpsii Start-up yrityksistä

Kataisella on uskomattoman hapero käsitys teknologia kehittämisestä ja start-up yrityksistä: "Israelin vahva tekno-osaajien joukko perustuu pitkälti armeijaan, jossa kasvaa tietoliikenteen, valvontajärjestelmien ja teknologian asiantuntijoita. Suomella ei tällaista taustaa ole, mutta Katainen korostaa, että monista Suomen yliopistoista on tullut innovaatiokeskuksia, jotka ovat läheisessä yhteydessä yrityksiin." (Talouselämä)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä