JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sote-uudistus valinnanvapaus

Sote ja valinnanvapaus, minulle.

Täytyy myöntää, että noista sotekiemuroista ei  kaikkea ymmärrä, mutta jos joutuisin äänestämään äänestäisin sote-uudistuksen puolesta.

Sen jälkeen kun olen jäänyt ulos työterveyshuollon piiristä valinta on suuntautunut ihan olosuhteiden pakosta paikalliselle yksityiselle terveysasemalle ja yksityiselle hammaslääkärille. 

Kelakorvaus laskettiin minimiin, siispä olen maksanut kaikesta täyden hinnan, luojalle kiitos kohtuullisesta terveydestä.

Sote- ja maakuntauudistus tulee

Sote- ja maakuntauudistusta vastaan on kapinoitu koko valmistelun ajan suurelta osin syystäkin. Sote-uudistuksesta käydyn keskustelun taso olisi voinut olla huomattavasti korkeampaa, mutta pääasiallinen keskustelu on käyty valinnanvapaudesta. Tällä hetkellä lainvalmistelu on kutakuinkin valinnanvapauden hyväksymistä vaille valmis. Valinnanvapaus menee tietysti läpi, koska sille ei ole tosiasiallisia juridisia esteitä ja lisäksi se on jo käytössä muissa pohjoismaissa.

 

SOTE VALINNAN VAPAUS ON KASVUN MAHDOLLISUUS YRITTÄVILLE

YRITTÄJÄHENKINEN HEI, SOTE VALINNANVAPAUS TULEE OLETKO VALMIS

Tässä sinulle rehti bisnes

Valinnanvapaus on suuri vankila

Politiikassa mielikuvat ovat kaikki kaikessa. Se voittaa kellä on parhaimman näköinen kakku. Sen mausta pääsee nauttimaan vasta jälkikäteen. Joskus se voi olla varsin kaamea.

Tämän pelin sote-palveluiden valinnanvapautta vaativa kokoomus osaa erinomaisesti. Se onnistui vetämään itselleen vaalivoittoja brändäämällä itsensä ”työväenpuolueeksi”, vaikka käytännössä vilkaisu kokoomuksen rahoittajiin paljastaa sen taustavoimien todellisen karvan. Kun tuet tulevat Björn Wahlroosilta ja muilta miljonääreiltä, heidän intressinsä voi arvata. Raha ratkaisee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä