JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Siirtokunnat

Trump vastustaa rauhaa aktiivisesti

Henkisesti 11-vuotiaan tasolle jäänyt, George Pattonia ihaileva Donald Trump näyttää päättäneen estää rauhanneuvottelut israelilaisten ja palestiinalaisten välillä.

Hänen valintansa Israelin suurlähettilääksi on kovan linjan äärioikeistolainen laittomien siirtokuntien kannattaja, kahden valtion ratkaisun vastustaja ja demokraattien – sanan kaikissa merkityksissä – vihaaja David Friedman.

http://www.nytimes.com/2016/12/15/us/politics/donald-trump-david-friedma...?

Israel lisäämässä Länsirannan siirtokuntia- yli 55 000 uutta asuntoa

Peace Now kansalaisjärjestö on  28.12.2015 julkaissut tiedon saatuaan tietopyynnöllä haltuunsa raportin, jonka mukaan asutusministeriö on kaavaillut 55 548 uuden asunnon rakentamista Länsirannalle. Suunnitelmissa on kahden kokonaan uuden siirtokunnan rakentamisen lisäksi,  kiistellyn E1 alueen asutuksen lisääminen yli 8000:lla asunnolla.

Kahden valtion ratkaisun saavuttaminen vaatii Palestiinan tunnustamista

Suomessa Lähi-Idän kriisistä käytävä keskustelu on monipuolisempaa ja avoimemempaa kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, mutta edelleen vallalla on voimakkaasti Israelia perusteettomasti myötäilevä suuntaus. Suomi tekee edelleen asekauppaa Israelin kanssa eikä maamme ole tunnustanut näistä kahdesta maasta kuin Israelin, vaikka juhlapuheissa vaaditaan kahden valtion ratkaisua.

 

Polttoainetta antisemitismille - Israel on luokan häirikkö

Ei tarvitse yhtään ihmetellä, miksi antisemitismi nostaa päätään ympäriinsä. Jos Israel sijoitettaisiin koulumaailmaan, se olisi luokkansa häirikkö. Joka koulukiusaajana työntäisi toisten päitä vessanpönttöön ja kampittaisi pihamaalla. Nyt kun maailma on kääntänyt katseensa hieman toisaalle Israelin ja palestiinalaisten konfliktista, on Israel ajatellut varmaan ohimennen hieman harrastaa apartheidia toisten huomaamatta. Mutta kyllä kansainvälinen yhteisö onneksi näkee Netanyahun ja muiden sotarikollisten tempaukset.

Israel tekee sitä mitä parhaiten osaa - sodanlietsontaa

Apartheid on nykypäivänä voimissaan. Sillä alalla Israel jatkaa tutuksi tulleita riidanhaasto-manöövereitään. Tänään tämä suvereeni apartheid-valtio ilmoitti, että he rakentavat 1500 uutta kotia uudisasukkailleen. Asuntoministeri Ari Uriel ei paljastanut rakennettavien talojen tarkkaa sijaintia, mutta Israelin mediatietojen mukaan ne nousevat pystyyn seitsemään eri siirtokuntaan miehitetylle Länsirannalle. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä