JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sampo

Fundeerataanpas hetki

On verokeskustelujen aika ja teemaan kuuluen Nalle oli kutsuttu eiliseen A-studioon saarnaamaan jo kovin tutuksi tullutta evankeliumiaan.

Vaikka kuinka iloisena maksetaan veroja, niin täytyy muistaa, että on yrityksiä, jotka eivät osakeyhtiölain perusteella saa maksaa iloisesti veroja, vaan niiden pitää fundeerata toimintaansa niin, että eivät maksa turhia kustannuksia omistajiensa varoilla. Tää tarkoittaa sitä, että verot ovat pahasta. Täällä ei investoida eikä tehdä niin paljon työtä.”

#koskamävoin - ajattelu jyllää Sammon yhtiökokouksessa

Tänään Sampo ottaa yhtiökokouksessaan haltuun piensijoittajien osakkeita 270 miljoonan euron arvosta. Miksi? Koska se voi. 

Olen hämmentynyt siitä, mitä Sampo tekee. Olen hämmentynyt siitä, miten kevyesti asia sivuutetaan julkisessa keskustelussa. Olen hämmentynyt siitä, miten vähän asia kiinnostaa ketään. Olen hämmentynyt siitä, mitä Sammon suurin omistaja, valtion sijoitusyhtiö Solidium sen  vt. toimitusjohtajan suulla kommentoi asiaa (*Sampo ei olisi voinut tehdä enempää’). 

Luottamus vie rahaa pidemmälle pääomana. Pankeilla(kin) itsetutkiskelun paikka

Nordea toimi eettisesti arveluttavasti antaessaan sijoitusneuvoja ikäihmisille. Sampo valmistautuu huhtikuun lopussa kahmaisemaan piensijoittajien osakkeita satojen miljoonien eurojen arvosta. 

Mikä meidän pankkitoimintaa vaivaa? Eettiset periaatteet tuntuvat ainakin joissain kohti pahasti unohtuneen.

Sammon 320 miljoonan osakepotti odottaa ehkä juuri sinua

Nyt on syytä kavuta vintille, mennä mummon tai vaarin jäämistöt vielä kerran lävitse ja katsoa, onko siellä vanhoja osakekirjoja.  Paperiset osakekirjat ovat rahanarvoista tavaraa, mutta eivät välttämättä kauan.

Sammon taontaa Tukholmassa - Nordea vuorossa

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (SDP) puolipaheksui Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn ”Nalle” Wahlroosin muuttoa Ruotsin Tukholmaan. Oli kuulemma saanut niin paljon yhteiskunnaltamme. Oppositiojohtaja Juha Sipiläkin Keskustasta puolirikkaana virkkoi jotain isänmaallisuudesta.

Hyvälypsyinen lehmä jälleen myynnissä

Solidium ilmoittaa myyvänsä Sammon osakkeita enimmillään 500 miljoonan euron edestä. Ruotsalainen talouslehti Dagens Industri toteaa Sammon olevan "nappisijoitus Suomen valtiolle" .Yhtiö on takonut ennätyksiä pörssissä kuin juna.

Maalaisjärjellä on mahdoton ymmärtää myynnin logiikkaa. On totta, että maamme painiskelee ennätysmäisen talouskriisin kourissa. Rahaa tarvitaan kipeästi paikkaamaan taloutta ja taloudenhoidossa syntyneitä mokia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä