JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sähkökatkot

Suomen siviilikriisinhallintakykyä kehitettävä

Suomen perusinfrastruktuuri on äärettömän haavoittuvainen, kuten Kainuun sähkökriisi jälleen osoittaa. Tykkylumen aiheuttamat häiriöt voidaan estää muun muassa maakaapeloinnilla ja paremmalla linjojen raivauksella, mutta esimerkiksi sotilaallisen kriisin aikana sähkön toimitusvarmuutta on vaikeaa taata. Asiaan kiinnitti tänään huomiota myös keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen.

Suomi vakavassa vaarassa

Australian pääministeri varoittaa tuulivoiman vaaroista Etelä-Australian kantaverkon romahtamisen jälkimainingeissa ja kertoo tuetun tuulivoiman sekoittaneen sähköntuotannon kannattavuuden niin, että huoltovarmuus on uhattuna. http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-10-06/aussie-leader-slams-re...

Suomessa on Euroopan kantaverkkoyhdistyksen tuoreessa vuosiraportissa kolmanneksi suurin mahdollisuus kantaverkon romahtamiseen.https://www.entsoe.eu/Documents/SDC%20documents/MAF/MAF_2016_FINAL_REPORT.pdf

Myrsky delfinaariossa

Viime viikonlopun myrskyuutisointi oli varsin mielenkiintoinen mediatapahtuma. Varsinkin Yle Radio Suomen 27.8.2016 tasatuntien uutisoinneissa toistui Särkänniemen delfiinien kohtalo. Vaikutti siltä, että pahin myrsky riehui tuolla Tampereen delfinaariossa, vaikka samaan aikaan pohjois-Pirkanmaalla oli yli kymmentuntisia sähkökatkoja.

Talvi Suomessa, lunta puissa, sähköt poissa

Talvi tuli. Ensimmäisen kerran tänä vuonna,  Etelä- ja Keski-Suomeen. On aika uskomatonta, että vielä aamun uutistiedoissa klo 8:03 mainittiin 55000 (viidenkymmenenviiden tuhannen) talouden olevan ilman sähköä Pirkanmaalla, keskisessä Suomessa ja Savossa. Koko Juupajoen kunta on ollut sähköttä lauantaiaamusta lähtien. Vanhainkodin asukkaat joudutaan ehkä evakuoimaan, kun kiinteistö jäähtyy ja sähkön puutteessa ei ruokakaan valmistu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä