JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Roskaaminen

Kansallismielistä ympäristönsuojelua arjen tasolla

Perussuomalaiset näkevät itsensä mieluusti kansallisena turvana, joiden varassa maan luontoarvojenkin hyvinvointi makaa. Persujen ympäristöohjelmassa korostetaan luonnonsuojelun, ympäristöongelmien ehkäisemisen, ihmisten ja eläinten hyvinvoinnista ja elinolosuhteista huolehtimisen sekä kestävän kehityksen tärkeyttä. He julistavat haluaan turvata tuleville sukupolville elinympäristön, joka lisää hyvinvointia ja elinvoimaa, pitämällä huolta Suomen ainutlaatuisesta luonnosta.

Heitätkö roskat kotona lattialle?

Mekö muka sivistyneitä? Saanen hieman epäillä. Olemme vuosia käyneet suu vaahdossa keskustelua ilmastonmuutoksesta, kierrätyksestä, milloin mistäkin direktiivistä, koska ilmasto kuulemma lämpenee. Selvä se.  Tietoa on, lukutaitoa on, osaamista ja ymmärrystä pitäisi olla. Ei voi olla vaikea laittaa omia roskia roskiin. Vai onko? Entä mitä opetamme lapsillemme? Joku muu siivoaa –ko?

Roskaamisen sietämätön typeryys - Hur löser vi nedskräpningens olidliga dumhet?

ROSKAAMISEN SIETÄMÄTÖN TYPERYYS

Roskaamista on pitkään totuttu pitämään jokseenkin vähäpätöisenä ympäristöongelmana. Isojen jätteiden dumppaaminen maastoon on viime aikoina vähentynyt, mutta välinpitämätön pienroskaaminen on vastaavasti lisääntynyt. Roskaamisesta aiheutuu yhteiskunnalle ylimääräisiä ja turhia kustannuksia. Myös roskaamisen ympäristövaikutukset saattavat osoittautua odotettua huomattavasti pahemmiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä