JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolueet ja sananvapaus

Talous & Tulevaisuus

Yhä useampi ihminen huomaa olevansa tilanteessa, jossa joutuu miettimään, miten pärjätä tulevaisuudessa? Hallitus aikoo korottaa Afrikkaan menevää kehitysapua 700 miljoonalla vuodessa ja samaan aikaan moni joutuu vastakkain sen tosiasian kanssa, etteivät enää pärjää peruspalkalla. THL julkaisi alkuvuodesta tutkimuksen lapsiperheköyhyydestä, jossa todettiin lapsiperheköyhyyden asettuvan noin kymmenen prosentin tietämiin, joka suomeksi tarkoittaa 126 000 lasta. Tutkimus toteaa: ”Pikkulapsiperheiden köyhyys on vaarallisinta, sillä se heijastuu kaikkein useimmin vielä aikuisiälläkin.

Sananvapaus ja faktat

Perussuomalaisten kansanedustajat ovat esittäneet lämpimiä, mutta myös kiivaita kannanottoja muun muassa sananvapaudesta, turvallisuudesta, raiskauksista ja näihin on vaadittu selvityksiä hallitukselta.

Jussi Halla-ahon politiikasta ja kirjoituksista

JUSSI HALLA-AHO EI SANOUDU IRTI KIRJOITUKSISTAAN, MUTTA SILTI HÄNESTÄ TEHTIIN PERUSSUOMALAISTEN PUHEENJOHTAJA

"Oikeistofoorumi" – stubbilaisten kokoomusnuorten harhautushanke?

Erehdyin liittymään Oikeistofoorumi -nimiseen Facebook-ryhmään.

Olen pitänyt itseäni maltillisena oikeistolaisena tai keskustaoikeistolaisena. Luulin, että poliittista konservatismia edustaville näkemyksille olisi siellä sijaa. Erehdyin. Erotettiin ryhmästä. Liityin uudestaan. Erotettiin taas. Samalla estettiin kokonaan pääsy sivulle.

Remmiä kansalaisille

Keskustan Juha Sipilä ja Kokoomuksen Petteri Orpo ovat löytäneet toisensa. Kansan suun sulkijoina. Sipilä ei hyväksy sitä, että perussuomalaiset mitenkään osallistuisivat keskusteluun Suomen EU-jäsenyydestä ja Orpo säestää häntä liikuttavan yksimielisenä. Turparemminä käytetään hallitusohjelmaa, vaikka siinä ei ole sovittu, eikä voidakaan sopia kansalaiskeskustelusta mitään... ja eikö kansanedustajilla ole suorastaan velvollisuus osallistua Brexitin jälkeiseen kansalaiskeskusteluun ja tilannearvioon? 

Oikeistolainen extremismi ja sen järjestöt Suomessa 1919-1944

Oikeistolainen extremismi ja sen järjestöt Suomessa 1919-1944

- Suomalaisia äärioikeistolaisia liikkeitä sotien välisenä aikana -

*

Suomessa esiintyi sotien välisenä aikana, oikeistolaisen hegemonian vallitessa, lukuisa määrä äärioikeistolaisiksi luonnehdittavia organisaatioita ja ryhmittymiä.  Saadaksemme edes summittaisen käsityksen poliittisen ja yhteiskunnallisen ”oikean laidan” temmeltäjistä, listasin tähän eri lähteistä kootun nimimääräisen luettelon, joka ei missään suhteessa ole kattava saati tyhjentävä.

Perussuomalaisten suut kiinni - sitäkö on suvaitsevaisuus?

Perussuomalaiset peruivat toritapahtumansa Turussa turvallisuusriskien takia. Ääriliikkeet käyvät nyt liian kuumina ja ovat liian aktiivisia. Matti Putkonen vastaa puolueemme turvallisuusasioista ja tiedotteessaan hän kirjoittaa näin: 
 

" Perussuomalaiset on päättänyt perua puoluekokouksen yhteydessä järjestettävän toritapahtuman. Haluamme varmistaa, että juhlakokoustamme ei häiritä ulkopuolisten ryhmien taholta. Haluamme myötävaikuttaa siihen, että poliittinen toiminta sujuu hyvässä järjestyksessä, kenenkään häiritsemättä.

Suvaitsevaisuuden yliannostus

Minulla on ollut viime aikoina suvaitsevaisuuden yliannostus. Miksi minulla, suvaitsevalla ihmisellä on tullut yliannostus niinkin tärkeästa asiasta, kuin suvaitsevaisuus?

 

Suvaitsevaisuuden yliannostus

Minulla on ollut viime aikoina suvaitsevaisuuden yliannostus. Miksi minulla, suvaitsevalla ihmisellä on tullut yliannostus niinkin tärkeästa asiasta, kuin suvaitsevaisuus?

 

Kansalaisten Snellmannin ja Saloniemen kirjoitusten sensurointi

Viikko sitten sunnuntaina 21.6.2015 blogisti Maarit Snellman julkaisi kirjoituksen, jossa Snellman pohtii muun muuassa sitä mitä yhteistä on perussuomalaisella kansanedustajalla Olli Inmmosella ja poliittisen murhan tehneellä yhdysvaltalaisella nuorella, Dylann Roofilla.

Maanantaiaamuna kirjoitus oli vielä Puheenvuorossa luettavissa ja kommenttijonossa oli muun muassa perussuomalaisen euroedustaja Jussi Halla-ahon kommentti ja vastaukset siihen. Blogikirjoitus on myöhemmin poistettu Puheenvuorosta. Snellmann on saanut varoituksen ja myös vihapostia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä