JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Pankit

Globaalitalouden ahneus, nuoriso ja kuinka koukutetaan.

Suomea ollaan alasajamassa hurjaa tahtia, sen osoittaa jo velanotto, joka kostautuu kun korot lähtevät nousemaan. Olenkin moneen otteeseen tuumannut, että tämän kaiken takana on isot voimat, eli Soros&kumpp.Valtiot halutaan velkaannuttaa ja mikä olisi helpompi tapa, kun saattaa tuon asukkaat kovan velkataakan alle. Velkaa myönnetään pienellä korolla ja kun ollaan saavutettu tietty piste, ryhdytään lypsylle ja tuotot ottamaan taskuun. Tämä on vain osa tätä ylikansallista mekanismia ja toinen osa on nämä helpolla tarjottavat pikavipit.

Mummo verkkopankissa

Olen käyttänyt useampaa verkkopankkia perheen maksujen hoitoon ja muuhun asiointiin  lähes niin kauan kuin verkkopankkeja on ollut olemassa. Hyvin on toiminut ja sujuvaa on ollut. Yllätys asiointiin  tuli vasta eilen.

 

Nordeahan pakottaa asiakkaansa tämän vuoden loppuun mennessä ottamaan käyttöön joko mobiilin tunnuslukusovelluksen tai sitten tunnuslukulaitteen.  Päätin jo viikkoja sitten, että kokeilen tunnuslukulaitetta. Posti   kantoi kiinalaisen pienen kevyen esineen muutama päivä sitten.

Huomioita lainamarkkinoilta - tulorajoja ja ikärasismia!

Selailin tuossa aikani kuluksi lainamarkkinoiden antia. Ensimmäiseksi tarkastin lainaehtoja S-pankista, joka on myös tällä hetkellä tulopankkini.

Eipä kauaa tarvinnut katsella, kun vastaani tuli teksti - luotonsaamisen edellytys on vähintään 2000 euron suuruinen bruttotulo kuukaudessa. Harvan eläkeläisen bruttotuloilla tuohon summaan ylletään. Kyse on siis kulutusluotosta, jota S-pankki mainostaa ahkeraan.

Eiköhän mediaanieläke ole n. 1000 - 1600 euroa br./kk.

Luottamus vie rahaa pidemmälle pääomana. Pankeilla(kin) itsetutkiskelun paikka

Nordea toimi eettisesti arveluttavasti antaessaan sijoitusneuvoja ikäihmisille. Sampo valmistautuu huhtikuun lopussa kahmaisemaan piensijoittajien osakkeita satojen miljoonien eurojen arvosta. 

Mikä meidän pankkitoimintaa vaivaa? Eettiset periaatteet tuntuvat ainakin joissain kohti pahasti unohtuneen.

AJATUSLEIKKI SOSIALISMIIN JA TASA-ARVOON LIITTYEN

Tässä on tarkoitus herätellä ajattelemaan miten hyvinvointi ja vauraus oikein syntyvät, sekä miten pitkälle sosialistisia ajatuksia ja tasa-arvoa on järkevää viedä. Monesti hyvä tahto ja teoriassa kaunis ajatus ei sitten käytännössä ole sellainen, vaan todellinen vaikutus saattaa olla jopa päinvastainen.

Käteinen raha on vapauden ja demokratian tunnusmerkki

Tiedotus- ja toitotusvälineet ovat tänään raportoineet laajasti pankkiautomaattien vähentämisestä ja erään pankkiryhmän päätöksestä alkaa periä maksua käteisen rahan nostamisesta.

MOT maanantaina, niin tiedät, Mikä On Tutkimatta

Maanantai-iltana tulee ohjelma MOT, joka näyttää miten Suomalaisia on oikeudettomasti ryöstetty jo 6.5.1992 alkaen, jolloin Presidentti Koivisto omassa konklaavissaan lopetti Suomen oikeusvaltion. Konklaavi irtaannutti Suomen oikeusvaltioiden joukosta.

Jo 24-vuotta Suomen oikeuslaitos ja viranomaiset ovat toimineet Suomen lainsäädännön vastaisesti suosien pankkeja laittomasti. Sivuuttaen kansalaistensa  oikeudet.

MITÄ SUOMESSA OIKEIN TAPAHTUU?

 

MINKÄ TAKIA YLI VIIDETTÄ OSAA KANSASTA (yli 1 miljoonaa kansalaistamme) KOHDELLAAN SUOMESSA IHMISOIKEUSSOPIMUKSEN VASTAISESTI?

 

VELKAORJUUS

Käteinen raha on viimeinen vapaan yhteiskunnan merkki

 

 

Koinpa ikävän yllätyksen viikolla.

Olin kuukausi sitten Yhdysvalloista tullessani vaihtanut käteistaalani Helsinki-Vantaalla käteiseuroiksi rahanvaihtopisteessä. Nyt kun lentolipun luottokorttilasku tuli, menin maksamaan sen käteiselläni kylän säästöpankkiin, hieman reilu 600 ecua. Ei ollut oma pankkini Nordea, joka lopetti ainoassa konttorissaan käteisen käsittelyn jo vuosia sitten.

Pankkien toimenpiteet

Pankit ovat valitsemassa digitalisaation tien. Se leikkaa 20 % kansasta ulos pankkipalveluista. Yli 70-vuotiaat eivät pysty käyttämään nettipankkia, vaan tarvitsevat tavallisen tiskipalvelun. Nuoremmissakin on niitä, jotka eivät voi käyttää nettipankkia joko taloudellista syistä tai pelkästään osaamattomuuttaan. Ei kaikilla ole varaa tietokoneisiin tai älykännyköihin vain pankin takia. Vaikka ne toisivat muuta mukavaa tullessaan, raha on este.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä