JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakotteet Ukraina Venäjä

Viisumijupakasta Ukrainan kriisin ratkaisuun

Presidentti Sauli Niinistö teki viisumijupan jälkeen sen minkä voi korjatakseen suhteita Venäjän johtoon: hän pahoitteli tapahtunutta ja vakuutti, ettei matkustuskielto, vastannut Suomen kantaa asiassa.  

Ukraina vaalien kynnyksellä

Ukrainassa järjestetään sunnuntaina parlamenttivaalit. Yhdet vaalit eivät tietenkään Ukrainan ongelmia ratkaise. Maa on sekasortoisessa tilassa ja talouskin on kuralla.

Ukrainan BKT on tippunut vuoden takaisesta viisi prosenttia. Sodasta erityisesti kärsivien Luhanskin ja Donetskin alueella talouden lasku on ollut vielä julmempi, kun BKT on laskenut 15-20 prosenttia ja jatkaa laskuaan.

Lisäksi korruptio on valtava ongelma. Ukraina on Transparency Internationalin mukaan maailman korruptoituneimpia maita.

Pakotteista Damokleen miekka

Suomen ja erityisesti ulkoministeri Erkki Tuomiojan toiminta EU:n uusista pakotteista päätettäessä on synnyttänyt melkoisen määrän parranpärinää sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kotopuolessa epäiltiin, että jarruttamisen syynä oli huoli vastapakotteista ja Finnairista. Tekikö Suomi itsestään maailman ja Venäjän silmissä Euroopan heikon lenkin? Maailmalla twitterissä päivystävät toimittajat käynnistivät jo maanantai-iltana salapoliisityön pakotepäätöstä jarruttaneen 'problem countryn' löytämiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä