JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta PEN

Suomen PEN:in puheenjohtaja, Perussuomalaiset ja fasistikortti

Suomen PEN:in puheenjohtaja, Veera Tyhtilä, kirjoitti oikeistopopulisteista. Hänen mielestään "sananvapaus, kuten muutkin ihmisoikeudet, tähtää kaikkien tasavertaiseen yhteisymmärrykseen ja ihmisten ja kansojen väliseen rauhaan. Sanaleikit, vääristely tai olkiukot eivät muuta tätä perusajatusta mihinkään."

 

Charlie, turvallisuus ja sananvapaus

Tiedotimme maanantaina, että Maailma kylässä -festivaaleille suunniteltu Sananvapauskylä ei toteudu. Kulttuuri-, mielipide ja tiedelehtien liiton, Suomen Penin, Journalistiliiton, Viestintä ja kehitys -säätiön, Toimittajat ilman rajoja -järjestön ja Effin yhdessä rakentamassa teemakylässä oli tarkoitus käydä keskustelua festariyleisön kanssa sananvapaudesta meillä ja muualla.

 

Peruutus ei ollut protesti, vaan välttämättömyys. Maan johtavat sananvapausjärjestöt eivät voi olla mukana järjestelyissä, joissa sananvapautta rajoitetaan. Oli syy mikä tahansa.

 

Abdirahim HUSU Hussein ja haamukirjoittajan salaisuus

Viime maanantaina uutisoitiin Abdirahim Husseinin saaneen Suomen PEN:n myöntämän sananvapauspalkinnon. Palkinto on arvokas sananvapauden puolustajille annettava kunnianosoitus, mikä jaettiin Suomessa nyt neljättä kertaa. Suomen PEN järjestönä kuuluu osaksi kansainvälistä PEN Internationalia, minkä tehtävänä on vahvistaa erityisesti kirjallista tekstiä tuottavien oikeutta ilmaista mielipiteitään vapaasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä