JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Osa-aikatyö

Miksi suhtaudun perustuloon epäilevästi?

Heti aluksi tahdon painottaa, että yhteiskunnan velvollisuuksiin kuuluu kehittyessään nostaa vähempiosaisia lähemmäs keskiarvoa. Tämä on lähtökohta, josta en ole valmis tinkimään. En kuitenkaan usko perustulon tuovan asiaan ratkaisua.

Saadaanko vihdoin parannuksia epätyypillisiin työsuhteisiin? Kuka kertoo?

 

Valtioneuvoston U-kirjelmä U2 2018 vp

Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle komission ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviksi (työsuhteen ehtoja koskeva direktiivi) Perustuslain 96 §:n 2 momentin perusteella lähetetään eduskunnalle Euroopan komission 21 päivänä joulukuuta 2017 tekemä ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviksi avoimista ja ennakoitavista työoloista Euroopan unionissa, COM (2017) 797 lopullinen sekä ehdotuksesta laadittu muistio.

Helsingissä 8 päivänä helmikuuta 2018

Kun ei kannata

Taannoin EK osoitti monin eri esimerkein kuinka työn vastaanottaminen on Suomessa tehty kannattamattomaksi monin paikoin. Tälläkin palstalla asiaa on käsitelty.

EK:n esimerkeistä on jäänyt ainakin uupumaan osa-aikatyön muovaama kannustinloukku. Annan esimerkin omasta elämästäni.

Ylityökorvauksien madaltamisesta se luontevimmin lähtee

ja työttömyysturvan heikentämisellä se jatkuu. Nimittäin hintakilpailukyvyn kiinnikurominen.

Vuosittaisten työtuntien määrän lisäämiseen on sitten niitä vapaa-ehtoisuuden tai sanottaisiinko järkiperusteisen suostuttelun keinoja. Jotkut luopuvat ylitöistä, kun korvaus ei enää miellytä. Se heille suotakoon.

Osa- ja määräaikaiset työsuhteet

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan :

 

"

Määräaikaisuus yleisempää naisilla kuin miehillä

Suomessa oli vuonna 2013 keskimäärin 2 127 000 palkansaajaa, mikä oli 20 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Palkansaajista määräaikaisia oli 330 000, joista naisia 201 000 ja miehiä 129 000.

Yhteiskuntavastuullisesti 26 -vuotta osa-aikaisena

Tiistaina saimme kuulla Tuijasta, joka on haastanut työnantajansa oikeuteen tämän oltua vastentahtoisesti osa-aikaisena myyjänä 26 vuotta. Olipa lopputulos oikeuden osalta mitä hyvänsä, on tämä erittäin hyvä esimerkki siitä, millä tavoin yhteiskuntavastuujulistukset ovat vain tyhjiä sanoja kuluttajien hämäämiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä