*

JAANA PELKONEN Oman tien kulkija

Kaikki blogit puheenaiheesta Omatunto

Kuinka olet valehdellut omalletunnollesi?

”Oli tuskallista nähdä ja kuulla kaikesta tästä. Ja vielä pahempaa oli osallistua siihen… ja vakuutin itselleni, selitin itselleni. Minun ei pitäisi antaa periksi heikentävälle säälille. Olimme toteuttamassa historiallista välttämättömyyttä. Suoritimme vallankumouksellista velvollisuuttamme. Hankimme viljaa sosialistiselle isänmaallemme. Viisivuotissuunnitelman vuoksi..”

 

Olemmeko fundamentalisteja?

 

Perinteisesti fundamentalismilla tarkoitetaan uskontoon tai poliittiseen ideologiaan liittyvää ilmiötä, jossa pyritään palaamaan johonkin alkuperäiseen väittämään ja näkemykseen sekä oikaisemaan sellaiset uudemmat piirteet, joiden katsotaan hämärtävän koettua totuutta.

Ei-lääkärien huoli lääkärien omastatunnosta

Jukka Kemppinen kirjoitti blogissaan mainiosti nykyajan keskustelukulttuurista "Kirjoittajat ovat jo vuosia sitten huomanneet, miten paljon helpompaa ja halvempaa on kirjoittaa asiat hiukan sinne päin ja olla johdonmukaisesti puolinokkela ja täysin ilkeä.

Lääkärin omantunnonkysymyksestä

Susanna Koivula kirjoitti abortin hyväksyjien huonosta omastatunnosta. Hän ajaa omantunnonvapaus -kansalaisaloitetta jonka tarkoituksena on se, että hoitohenkilökunta saisi uskonnollisen vakaumuksensa vuoksi olla tekemättä aborttia.

byrokraatin uskonnonvapaus

Suomen facebookissa on tänään puhuttu melko paljon Amerikan lainsäädännöstä. Syynä on se, että Kim Davis on joutunut vaikeuksiin. Hän ei ole uskonnollisen vakaumuksensa vuoksi suostunut kirjaamaan homoseksuaalejen avioliittoon liittyviä papereita. Ja hän on tämän vuoksi vangittuna.

Rikoslain suoja herkille masennuspotilaille!

Minulla on vielä yksi toive tälle illalle ja se koskee masennuspotilaiden suojelua psykopaattisilta narsisteilta. Rikoslakiin pitäisi kirjata merkintä, että omatunnoltaan herkkien ja masennustaipuvaisten ihmisten kiusaamisesta ja se tulisi olla rangaistava teko. Kun psykopaattinen narsisti sanoo masennustaipuvaiselle syyllistävään sävyyn asioita, niin se on sama kuin kehottaisi masennustaipuvaista tekemään itsemurhan. Tämä on erittäin vakava asia. 

 

Sama vielä videona:

Lestadiolaisten vainoamisesta ja omantunnontestistä

Jani Kaaro kirjoitti pari viikkoa sitten "Rapportiin" journalismia. Teksti "Lestadiolaiset modernilla noitaroviolla" kertoi siitä, miten lestadiolaisiin on liitetty tapahtumia joita ei ole tapahtunut. Ja tähän on liittynyt hyvinkin huolestuttavia piirteitä.

Oman uskonnon kunnioittaminen

Kaikki kansalliset liput ovat pyhiä. Lipulla kansa ilmoittaa väreillä, kuvioilla ja teksteillä jotain kansan, kulttuuriin, yhteisön arvoista, juurista yms. Saudi-arabia ilmoittaa jopa asettavansa Islamin kaiken etusijalle, sillä lipussa lukee; "Ei ole muuta jumalaa, kuin allah ja mohammad on hänen profettansa".

kuka tyytyisi vähempään?

Aamulehden sivuilla pohdiskeltiin tänä aamuna, kuinka maalaispoliisien takaisin tulo - niin sanottuina yleispoliiseina lisää jollain tapaa turvallisuuden tunnetta -  alati urbanisoituvassa suomen maassa. Turvallisuuden vene on kuitenkin keikkunut jo pidemmän aikaa, eikä tämä suinkaan ole poliisin, eikä edes niiden "perusjamppojen" syytä, jotka aiheuttavat kylänraitilla pahennusta kiroillen ja rienaten Jumalaa. Ei. Ratkaisu turvallisuuden tunteeseen tuskin löytyy yleispoliiseista, tai peltipoliiseista - tai edes mellakkapoliiseista.

Oikeus omatuntoon

Kansalaisaloite joka ajaa terveydenhoitohenkilöstölle oikeutta kieltäytyä abortissa tekee loppukiriä. Vaikka aloitteen ajajat ajavat itsekkäästi vain itselleen oikeutta kieltäytyä työtehtävistä, läpi mennessään saattaa käydä kuin Floridassa hieman samanlaisessa jutussa kävi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä