JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Nato ja Venäjä

Sipilä taisi pelästyä, jälleen

Viimeistään nyt on suomalaisten syytä herätä. Sipilä taisi pelästyä pahemman kerran, kun Venäjä äskettäin lausui normaalityyliinsä Haglundin tiedonannosta. HS uutisoi toissapäivänä Sipilän todenneen, että Suomen ei pidä hakea Nato-jäsenyyttä seuraavaan neljään vuoteen. Arvioin Venäjän kannanoton jälkeen,  että joillekin  poliitikoille se saattoi aiheuttaa paitsi pahaa mieltä,  myös pyykkipäivän. Taisi osua nappiin. Haglundille edelleen täydet pisteet rohkeudesta.

Haglund toimi suoraselkäisesti, rassukat tärisevät

Täysin naurettavaa itkua Haglundin toimista. Näkee, että Suomi on täynnä Venäjää pelkääviä rassukoita. Eikö teitä nyyhkyttäjiä perkele hävetä? Haglund on toiminut suoraselkäisesti ja te muut rassukat tärisette niin, että polvilumpioiden pauke kuuluu tänne itärajalle asti.

On se hyvä, että Venäjä ei sanonut yhtään pahemmin. Olisi voinut tulla pyykkipäivä monelle surkimukselle. Ja miehiä vielä pitäisi olla. Haglundin toiminta on ollut täysin moitteetonta omaan toimivaltaan kuuluvassa asiassa. Siitä täydet pisteet hänelle.

Venäjä puhuttaa

Halusi tai ei, Venäjä puhuttaa toreilla ja turuilla. Eikä ihme. Me olemme tuudittautuneet elämään sellaisessa turvallisuusympäristössä, jota tänään ei ole. 

Puolustusministeriltä karkasi mopo

Suomen linja on aktiivista vakauspolitiikkaa, jonka tarkoituksena on turvata Pohjois-Euroopan vakautta sekä toimia laajemman vastakkainasettelun lieventämiseksi. – Näin linjasi ulkopolitiikkaa johtava tasavallan presidentti ja puolustusvoimain ylipäällikkö Sauli Niinistö uudenvuoden puheessaan 1.1.2015.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) mokasi. Ei ole kyse väärän värisen solmion valinnasta.

Сергей Викторович Лавров

 Mой хороший друг  Сергей Викторович Лавров

 

Kerroppa hyvä veli mitä Naton ja Suomen suhteet sinulle kuuluu? Jos lähdemme siitä, että Suomi on suvereeninen valtio jne...

 

Suomi ja Ruotsi ovat niin sanotusti toimivaltanne ulkopuolella olevia valtioita, joita te ulkoministerinä voitte toki tavata ja keskustella meidän edustajiemme kanssa, mutta ette mielestäni voi uhkailla millään erikoisella tapahtumalla, jos emme teitä kuuntele.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä