JAANA PELKONEN Oman tien kulkija

Kaikki blogit puheenaiheesta Maatalouden ahdinko

Ajatuksia tuettuna tai ilman

Suomi on tukien luvattu maa. Suomalainen haluaa maksaa mieluimmin veroja kuin kaupassa käyvän hinnan. Suomalainen haluaa terveyspalvelut ilmaiseksi ja ruokansa pilkkahintaan. Veroja maksetaan, mutta niitä myös kierretään kohtuullisen paljon, harmaatalous on arkipäivää meilläkin.

Virkamiehiä tämä järkestelmä kovasti työllistää, mutta systeemi on kallis ylläpitää. Meillä tuetaan lähes kaikkea, on asumistuki, palkkatuki, yritystuki ja kaiken tämän päälle toimeeentulotuki ym tuhannet tuet.

Mikko Kärnä: Olen kanssasi samaa mieltä, maatalouden kriisi on ratkaistava!

 

Mikko Kärnän Suomenmaa-blogissa tänään (suora lainaus):

"Maatalouden kriisi on ratkaistava"

Suo­ma­lai­nen maa­ta­lous on nyt en­nen­nä­ke­mät­tö­mäs­sä krii­sis­sä.

Kokoomusnuorten maatalouskannanotto on huono

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi 18.10.2017 Kokoomusnuorten kannanotto http://www.kokoomusnuoret.fi/kannanotot/2017/10/kokoomusnuoret-missa-ovat-laskettelukeskusten-tai-rantakohteiden-saakorvaukset/  jossa arvosteltiin hallituksen lisätalousarvioesitystä viljelijöiden tukemiseksi huonon sadon takia.

Maataloustuottajille tarjolla lisätienestiä

"Valio on Veikkauksen ja Lähi-Tapiolan lisäksi yksi Tuntematon sotilas -elokuvan pääyhteistyökumppaneista.

"Harva ymmärtää kuinka arvokas ja erityinen mediapaikka maitotölkit ovat. AR:n hyödyntäminen on meille hyvin luonnollista, sillä meillä on paljon sisältöä, jonka esittämisellä uskomme olevan voimaa elokuvan haluttavuuden rakentamisessa", elokuvan markkinoinnista vastaavan Hasan & Partnersin luova johtaja Eka Ruola toteaa tiedotteessa."

Mikäli syöt....

Aikakausilehdet ja televisio ovat tulvillaan ruoka- ja kokkiohjelmia ja jo pelkästään siitä syystä lienee paikallaan muistuttaa keskivertokuluttajaa seuraavasta perustotuudesta:

Maanviljelijät, puutarhurit, elintarviketyöläiset ja kalastajat ylläpitävät niin sinut kuin koko nykyisen "ruokakulttuurin".

Oheiset kuvitukset ja jenkkifarmari Brenda Schoepp:in upea klassikkolause ovat parhaat kunnioituksen osoitukset varsinaisille tekijöille!

Suur Savon Osuuspankissa halutaan lisää valtaa

Suur Savon Osuuspankissakin halutaan  lisää valtaa

 

Uutiset ovat kertoneet ikään kuin selvänä ja käsiteltynä asiana kuuden pienemmä pankin liittymisestä.

Kenraali Karl von Clausewitzin opit on hyvin sisäistetty , kun osuuskuntien jäsenet pyritään syrjäyttämään ja ohjaamana hyvien veljien verkoston päätösten taakse. Ei ole paljon jäljellä osuuskuntahengestä, tavoitteena taitaa olla Pääjohtaja Karhisella yhden Osuuspankin malli koko Suomeen!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä