JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Liikenneturvallisuus liikennepolitiikka

Ruoskat esille

Huomio kaikki Suomen persuvastaiset tahot, vasemmisto, vihreät, antifa, kuplassa eläjät jne. nyt ruoskat esille. Laura Huhtasaari on saanut sakot ajettuaan ylinopeutta. Aihetta ovat ehtineet käsitellä jo mm. Uusi Suomi ja Iltalehti.

Kuka korvaa Uber kuskien aiheuttamat liikennevahingot?

Katselen Uberin meininkiä taksinkuljettajan tyttären lasein. Olen yleensä avoin uusille innovaatioille, mutta Uberissa tökkii liian moni asia. Yllättävän moni julkisuuden henkilö ja jopa päättäjä hehkuttaa Uberia ja suorastaan kannustaa harmaan talouden edistämiseen maassa, joka on muutenkin korviaan myöten talousvaikeuksissa. On jokseenkin erikoista, että päättäjien mielestä kannattaa käyttää "taksia", joka ei tuota verotuloja Suomeen. On myös erikoista, että on ihan ok tukea toimintaa, jota voi harjoittaa ilman asiaankuuluvia vakuutuksia ja lain vaatimaa liikennelupaa.

Liikenneturvallisuus edellyttää oikeita toimia!

Liikennelääketieteen professori Timo Tervo kiinnitti huomion oikeisiin asioihin artikkelissaan HS Kotimaa 5.8. koskien liikenneturvallisuutta. Itsekin olen vuosikymmenten varrella pyrkinyt selvittämään päättäjille, mitkä asiat pitää korjata turvallisuuden parantamiseksi teillämme.

Venäläinen ruletti suojateillä saatava loppumaan

Liian usein liikenteessä näkee vähältä piti –tilanteita, joissa autoilija ei pysähdy suojatien edessä. Käsittämättömän usein autoilijat painavat kaasua, vaikka viereisellä kaistalla on toinen auto pysähtynyt päästämään suojatielle astuneen jalankulkijan tien yli. Yksikin suojatiekaahari on liikaa. Erityisen tärkeää tämä on muistaa nyt, kun kymmenet tuhannet pienet koululaiset ovat jälleen liikenteessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä