JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lakiuudistus

Amerikkalaismallinen salailu pois yt-neuvotteluista

Seuraava eduskunta saa käsiteltäväkseen yhteistoimintalain uudistamisen. Nykyisen yt-lain henki on hyvä. Tarkoituksena on edistää yrityksen ja sen henkilöstön välisiä vuorovaikutuksellisia yhteistoimintamenettelyjä, jotka perustuvat henkilöstölle oikea-aikaisesti annettuihin riittäviin tietoihin yrityksen tilasta ja sen suunnitelmista. Lähes 20 vuoden työkokemuksella ammattiliiton sopimusalavastaavana voin todeta, että valitettavasti useimmiten lain henki ei käytännössä toteudu. Yt-laista on tullut niin sanotusti irtisanomislaki.

IKÄVÄ!

Yhteiskunnallisen ongelman ydin on tässä:

Viranomaisten pitäisi tehdä yhteistyötä.

On turha pompottaa syvästi masentunutta ihmistä luukulta toiselle, kun siitä ei mitään kostu.

Tulee vain sellainen tunne, että on tarkoituskin tappaa ihan suoriksi sanottuna.

Minun pojallani Iiro Arvolalla oli syvä masennus. 

Selvä enemmistö haluaa vahvat oluet ja "limuviinat" kauppaan

Iltalehti on teettänyt mielipidekyselyn, jossa kysyttiin kansalaisten mielipidettä nelosoluen ja "limuviinojen" mahdollisesta tulosta ruokakaupan hyllyille. Valtaosa kansalaisista oli sitä mieltä, että vahvat oluet voisivat sinne tulla. 59% kansalaisia kannattaa uudistusta siinä muodossa, josta hallituspuolueet sopivat runsas vuosi sitten. Vastustajia oli 34% ja kantaansa ei osannut sanoa 8%.

Lex Uber ja räätälöidyt lait

Hallituksen hyväksymä liikennekaari esitys ei tyydyttänyt Uberin Suomen maajohtaja Joel Järvistä (YLE 20.9.2016 klo 21:15). Uber ilmoittaa tekevänsä edelleen töitä sen eteen, että lakia muutetaan vielä suopeammaksi heidän palvelulleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä