JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Laillisuusperiaate

Tuomitsee, vaikenee, tuomitsee, vaikenee..

Keskusrikospoliisi kertaa HeSarissa lisää kesäkuussa tapahtuneesta eläinaktivistien murhapolttoyrityksestä Vantaalla. Parinkymmenen metrin päästä liekehtivästä bussimerestä oli lepäämässä viisi linja-auton kuljettajaa ja murhapolton onnistuminen oli pienestä kiinni. Eläinaktivistien tyydytykseksi he kuitenkin onnistuivat aiheuttamaan miljoonien vahingot tuhoamalla busseja. Vaikka ihmisuhrit jäivät tällä kertaa haaveeksi, lienee selvää että uusia iskuja on odotettavissa. Poliisi ei ole onnistunut puuttumaan esimerkiksi eläinaktivistien toimintaan millään tavalla.

Markkinatalous on parasta monikulttuurisuutta

Tällä viikolla on kirjoitettu paljon mielipiteitä, kuinka saa tai pitäisi suhtautua eri maista ja kulttuureista kotoisin oleviin ihmisiin. On myös kirjoitettu, kuinka asioista pitäisi keskustella, ja mitä edes voidaan määritellä eduksi tai haitaksi.

 

”Syylliset täytyy saada vastuuseen!”

Julkisuudessa esitetty evidenssi malesialaiskoneen turmasta viittaa ainakin alustavasti siihen, että Venäjä-mieliset joukot itäisessä Ukrainassa ampuivat matkustajakoneen alas tehokkaalla Venäjällä valmistetulla BUK-ilmatorjuntajärjestelmällä. [...] Kaksi väärää ei tee yhtään oikeata, mutta kysymys kuuluu: mistä tulee englanninkielisen maailman oikeutus vaatia malesialaiskoneen pudottajia vastuuseen ja oikeuden eteen? Laillisuusperiaate edellyttää, että kaikki ovat yhdenveroisia lain edessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä