JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Koillismaa

”Kunnan ottopojat” syövät kuormasta Kuusamossa

Kuusamon kunnan ei olisi tullut vuosikymmeniä sitten antaa asioidensa hoitoa muukalaismiesten käsiin, sillä kovin pahaa jälkeä on tullut elinkeinoelämän yksipuolistuessa, Kirkonkylän palveluverkon ja kunnan kouluverkoston tuhoutumisena. 

Koillismaan poliittinen kenttä on onneksi moniarvoinen

Taivalkoskelaisen kansanedustajan Niilo Keräsen (kesk) Koillissanomissa 10.9.2018 esittämä väite, että Koillismaalta olisi päästy eduskuntaan maalaisliitto-keskustapuolueen ulkopuolelta vain kerran, on pahasti virheellinen. Keränen jättää arvailun varaan, kuka maalaisliitto-keskustan rintaman murtaja oli? Heitä kyllä oli melkoinen joukko.

En lähde nimeä arvailemaan, koska ensiksin pitäisi määritellä ”koillismaalaisen kansanedustajan” kriteerit. Keränen ei määritystään anna, joten asian käsittely on pohjaa vailla.

Moniarvoisuutta Koillismaan elinkeinopolitiikkaan

Kirjoituksessa ”Kaikki puolueet juurilleen!” (KS 23.3.2015) koin Seppo Ervastin heittäneen ivakirveen kohti kirjoitustani ”Palaa juurillesi, Kansallinen kokoomus” (KS 10.3.2015). Kuitenkin hänen kirjoituksensa huolellisesti luettuani vakuutuin hänen myöntäneen, että kokoomus on erityisesti päättyneen vaalikauden ja Kataisen-Stubbin kokoomushallituksen aikana ajautunut kauas perinteisistä arvoistaan ja Suomen kansallisen edun vaalimisesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä