JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kesälomat

Matkailussa on potentiaalia

Rinteen hallitus toivoo Suomeen työpaikkoja ja tuloja. Suomen lisääntyvä vetovoima matkailussa toisi molempia. Maailmantähdet ovat nostaneet Suomen matkailun nousukiitoon julkaisemalla selfietä Pohjolan perukoilta, jossa he ovat saaneet matkustaa rauhassa. Hiljaisena tunnetun kansamme suurin matkailuvaltti voikin yllättäen olla puhtaan ilman ja kauniiden maisemien ohella vaitiolo. Meillä saa käydä rauhassa kylässä, ilman että lörpöttelemme sen kaikille.

Peruskoulun lukuvuosi ei enää määrittele muun koulutusjärjestelmän rytmitystä

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen esittää kirjoituksessaan puolueen verkkosivulla (ti 30.7.2019) koululaisten kesälomien siirtämistä kahdella viikolla eteenpäin. Perusteeksi hän esittää kotimaisen matkailu sesongin yhteensovittamisen Keski-Euroopan lomasesongin kanssa. Ajatus ei ole uusi ja sitä on pyöritelty varmaankin vuosittain viimeisten vuosikymmenten kuluessa.

Elokuu on EU:n lomakuu – Suomi elää väärässä rytmissä

# Suomella on sama rahayksikkö euro (€) kuin Euroopan ytimissä. Se helpottaa taloudellista kanssakäymistä. Mutta meidän kellomme käyvät tuntia edellä Euroopan ytimiä. Ja kaiken typeryyden huippuna meillä heinäkuu on varsinainen kesälomakuukausi. EU:n ytimissä lomalle mennään elokuussa.

   Nämä väärät ajoitukset tuottavat Suomelle todella suuria hankaluuksia ja haittoja taloudessa, kulttuurissa ja kaikessa kanssakäymisessä.

 

Suomen kesäsään sopivuus lomailuun kotimaassa.

Lomakausi taitaa olla parhaimmillaan ja ihmiset lentelee hulluna etelään kärsimään kuumuudesta.

Minulla ei onneksi ole kesälomaa, niin ei tarvitse siitä kuumuudesta haikailla, minä nimittäin kärsin kuumuudesta. Minulla on pohjoismainen geenistö, saattaa olla myös neandertalilaista verenperintöä, kuten useimmissa on ja neandertarilaiset tiettävästi viihtyivät vähän viileimmissä olosuhteissa.

Maailman paras terveydenhuolto

Hus julkaisi 27.6.2018 tiedotteen, jossa kerrottiin Suomen terveydenhuollon järjestelmän olevan paras maailmassa.

http://www.hus.fi/hus-tietoa/uutishuone/Sivut/Suomen-terveydenhuoltoj%C3%A4rjestelm%C3%A4-maailman-paras-.aspx

Tiedotteessa Hus kertoo, että Suomen terveydenhuollon laatu ja tulokset ovat laajan kansainvälisen tutkimuksen mukaan maailman parhaat, mutta kustannukset vertailumaita selvästi pienemmät.

Oy Suomi Ab lomalle vasta elokuussa!

# Olemme viettäneet juhannusta. Se on upea juhla kaikkine perinteineen, olivat ilmat millaisia tahansa niin kuin tänä vuonna. Ja nyt sitten Oy Suomi Ab painuu kesälomille. Ei kyllä pitäisi vielä tässä vaiheessa. Kannattaisi odottaa elokuulle.    

   EU-maa Suomi nimittäin elää aivan väärässä aikarytmissä. Euroopassa heinäkuu on kiireinen työkuukausi, koska pyritään lomalle elokuussa. Silloin tehdään kauppoja ja sopimuksia. Kun heinäkuussa otetaan maailmalta yhteyttä Suomeen, kuullaan, että Oy Suomi Ab on lomalla heinäkuun. Kaupat jäävät syntymättä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä