JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainvälinen talous

Miksi Suomi alisuoriutuu kansainvälisillä kuluttajamarkkinoilla?

Olen seurannut harmistuneena uutisia Amerin todennäköisestä myynnistä kiinalaisille. Kaupan myötä lähes viimeiset suomalaisyrityksien omistamat kansainväliset kuluttajabrändit olisivat valumassa ulkomaalaisomistukseen. Amer on ollut virkistävä poikkeus omistaen mm Atomicin ja Wilsonin ja ajoittaisista vaikeuksista huolimatta on ollut yritys, joka on pystynyt johtamaan kansainvälistä kuluttajaliiketoimintaa menestyksekkäästi.

Suomi, Pohjolan Kreikka

Velkaneuvottelut Kreikan kohtalosta käyvät kuumana ja ratkaisua ei näy lähiaikoina saavutettavan. Suomalaisen on helppo olla näreissään kotisohvalla juhannuksena ja syödä lähikaupan elintarvikkeita. Suomalainen harmittelee kreikkalaisten rahankäyttöä, niin ylikorkeista eläkkeistä, julkisen sektorin työpaikoista tai maataloustuista puhumattakaan.

Maailmantalous Ulottuvuutena Ulko- ja Turvallisuuspolitiikassa

Nyt kun kevään vaaleista puhutaan myös NATO-vaaleina, on hyvä, että asiasta käydään keskustelua, jossa tuodaan esiin erilaisia näkökulmia. Näin äänestäjä voi hahmottaa aiheen monimutkaista kokonaiskuvaa miettiessään kantaansa, jonka valinta pelkin tunneperustein tai valtavirtamediaa hallitsevan propagandasuuntauksen perusteella palvelee luultavasti lähinnä niitä, joiden intresseissä on pitää kansa tietämättömänä päätöksien todellisista perusteista.

Mitä meidän ei kai tarvitse tietää kansainvälisestä taloudesta ja politiikasta?

Viranomaistoimintaan ja politiikkaan liittyy asioita, jotka hyvästä syystä pidetään salassa, kuten esimerkiksi euron hajoamisen varalle laaditut kansalliset suunnitelmat kyseisen uhan aiheuttaman markkinamyllerryksen keskellä menneinä vuosina. Joskus kuitenkin se, mitä meille kerrotaan, näyttäytyy tietyssä valossa poliittisena propagandana, jolla pyritään mm. rauhoittamaan markkinoita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä