JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Imago

Äitiyspakkaus ja Suomi-brändi.

Äityspakkaus on Suomalainen menestystuote jolla on alun perin pyritty turvaamaan myös köyhien perheiden lasten hyvinvointia ja ehkäisemään lapsikuolleisuutta. Tuote on myös herättänyt runsaasti mielenkiintoa ulkomailla ja on siten yksi Suomi-brändin lippulaivoja.

Paritusta, uhkapelejä ja huumeita? Mitä maaseutu oikeasti kaipaa

Osallistuin viikonloppuna paneelikeskusteluun maaseudun mielikuvista ja median roolista siinä.  Tuomas Enbuske esitti, että maaseutu nousee, jos kannabis, paritus ja uhkapeli sallitaan. Lohkaisu nousi paneelin pääviestiksi. Sikäli harmi, koska tavoite oli tuoda esille maaseutu monipuolisena ympäristönä, joka mediassa esitetään hyvin yksisilmäisesti kuihtuvana ja kuolevana alueena.

Päät seinästä!

Kotkan imago perustuu rakentamattomiin rantoihin, hakkaamattomiin metsiin, pienen merikaupungin idylliin, hyvin hoidettuihin puistoihin, jalkapallokulttuuriin, lasten ja nuorten maksuttomiin liikuntavuoroihin, hyvin hoidettuihin ulkoilumahdollisuuksiin, vanhaan tehdashistoriaan.

Kummallisen curlinghallin paluu

Paljon puhuttanut curlinghallihanke on tehnyyt paluun hyvinkääläiseen poliittiseen keskusteluun. Viimeksi asian parissa puuhasteltiin toukokuun valtuuston kokouksessa, jossa päätettiin rahoittaa hanketta 36 000 euron tukisummalla seuraavan viidentoista vuoden ajan. Yhteensä hyvinkääläiselle curlingille päätettiin siis maksaa 540 000 euroa lajitukea. Hyvinkään kaupunki ei tue mitään muuta lajia vastaavilla summilla.

Imago, ja vain imago - Politiikan perusteet II

Monet kansalaiset, jotka eivät tunne poliitikkoja tai eivät ole koskaan toimineet luottamustehtävissä tai poliittisissa järjestöissä, eivät välttämättä ymmärrä, millaista politiikka luonteeltaan on. En väitä tietäväni aiheesta kaikkea, enkä varsinkaan kaikkea sitä, mitä kulisseissa tapahtuu. Aion kuitenkin tuoda esille valistuneimman arvioni sekä sen, mitä omien kokemuksieni kautta asioista tiedän.

Politiikan ruokapöydässä.

Hyvää iltaa. Me kaikki pidämme ruuasta. Mutta me kaikki emme pidä politiikasta. Siksipä ajattelinkin, että eikö politiikkaa voisi saada helpommin pureksittavaan ja nieltävään muotoon: lautaselle? Aihekin on suorastaan ajankohtainen: kohtahan me tungemme itsemme täyteen puolivalmisteita ja suklaata jouluhengen mukaisesti. Tiedättehän, niinkuin Jeesus tallissa, vaatimattomasti?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä