JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurokriittisyys

Agendamedia loi agendan

Itsenäisyyspäivän aamu 6.12.2018 valkeni kauniina ja 5.12. harmaus oli kaikonnut Helsingistä. Näennäisesti rauhallisen tunnelman alla kuitenkin kupli, sillä oli moneltakin taholta tiedossa etukäteen, että YLE pyrkii luomaan tietyn agendan tälle päivälle. 

Lihaa saatiin hiukan luiden ympärille, kun itse "artikkeli" (jos sitä sellaiseksi voi kutsua) julkaistiin. Aasinsiltoja, vihjauksia ja mustamaalausta, siinä olivat tämän "artikkelin" pääasialliset sisällöt. Tottakai kohteena perussuomalaiset.

Ni Marine, ni Macron!

Täälläkin, US-blogistanissa, on saatu lukea lukuisia kirjoituksia, joissa on huokaistu helpotuksesta Ranskan presidenttivaalien ekan kierroksen tuloksesta. Eurooppa vissi pelastuu kun Emmanuel Macronista näyttää tulevan Ranskan seuraava pressa... Nyt kun seurataan, hieman syrjäsilmällä, tilannetta kyseisessä maassa ensimmäisen vaalikierroksen jälkeen, huomataan hyvin selvästi nuorten äänestäjien valtavaa tyytymättömyyttä ja suoranaista vihaa 7. toukokuun valintavaihtoehtoja kohtaan: Ni Marine, ni Macron!

European Investment Bank - kokoomuksen parkkipaikka?

Jokainen, joka on tehnyt työtä Venäjällä, tietää enemmän kuin hyvin, että maa on täynnä varaministereitä ja varajohtajia. Me, omasta mielestämme ylväät länsimaiset, aina hieman hymähdämme silloin kun saamme ties monesko käyntikortin käteemme. Mutta osataanhan sitä meilläkin, varsinkin tuossa eurosojuz:issa! Jo silloin kun Sale rullaluisteli siellä Luxemburgissa ihmettelin kyseistä virkaa ja sama ihmettelyni vain kasvoi silloin kun Jan Vapaavuori pääsi (heti kokkareiden onnettoman puheenjohtajapelin jälkeen) kasvattamaan korkoa, samanlaisena varajohtajana.

Pyhä Euro ja demokratian hautajaiset

Perustuslakivaliokunta hautasi Paavo Väyrysen yli 50 000 allekirjoitusta keränneen kansalaisaloitteen, koska valiokunnan mukaan ” kansanäänestys eurojäsenyydestä koskisi kansainvälistä asiaa, joka edellyttäisi tarkempaa valmistelua”.

Kuitenkin Suomi vietiin aikanaan euroon selkeästi perustuslain vastaisesti, kun asiassa noudatettiin vain ”ilmoitusmenettelyä”. Mikään muu pohjoismaa ei toiminut näin vastoin kaikkia demokratian, kansanvallan ja ennen kaikkea perustuslakien sääntöjä, onnekseen.

Ranska - Euroopan mätä omena..

Nyt kun Nokia päätti vähentää työpaikkoja niin Suomesta kuin Saksasta, mutta käytännössä lisätä niitä Ranskaan, lienee sopiva hetki suomentaa oheinen artikkeli, joka ilmestyi Hollannissa maaliskuussa (De Financiële Telegraaf: "Frankrijk, de rotte appel", kirjoittaja ekonomisti Alex Sassen van Elsloo). Teksti on sen verran naseva ja ajankohtainen, että suomennos on paikallaan:

Paavo Väyrynen yllätti - taas

Keskustan kunniapuheenjohtajalta, moninkertaiselta ministeriltä, kansanedustajalta, presidenttiehdokkaalta ja europarlamenttiedustajalta Paavo Väyryseltä on totuttu näkemään yllättäviä ulostuloja, taitavaa medianhallintaa (toisinaan jopa antimedianhallintaa jossa julkisen sanan viha käännetään aseeksi) ja ennen kaikkea tempauksia, joita oman puolueen valtaeliitti kauhistelee ja kenttä rakastaa.

Mitä meistä puhutaan?

Hollantilaisessa Elsevier-aikakauslehdessä oli ytimekäs artikkeli Suomen tulevasta eduskunta-aloitteesta, euroerosta, otsikolla "Waarom Finland spijt heeft van de euro"/Miksi Suomi on harmissaan eurosta. Artikkeli käsittelee (Paavo Väyrysen) aloitetta, johon tunnetusti on saatu jo yli 52 000 allekirjoitusta, mutta toteaa kuitenkin virheellisesti, että kyse olisi "oikeisto-populistisen" puoleen eli perussuomalaisten aloitteesta.

TYNKKYSEN VAIKEA VALINTA: RUOTSISTA UNELMA VAI PAINAJAINEN?

Sebastian Tynkkynen tuli omien sanojensa mukaan valituksi Perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi eurokriittisellä painotuksella.

EU:n jäsenvaltio vai osavaltio????

Suomen liityttyä EU:iin on kaikki mennyt pikkuhiljaa loivassa kaaressa alaspäin.

Suomen sanotaan olevan EU:n jäsenvaltio, mutta määräilemisen perusteella olo on kuin osavaltiossa. Milloin ihmiset huomaavat, kuinka oman maamme määräysvalta luovutetaan hiljalleen muiden maiden määräysvallan alle?

Ranska saa (taas kerran) jatkoaikaa..

Yleisesti on tiedossa, että Ranska on Euroopan ongelmatalous numero ykkönen; huonon taloushoidon, mutta ennen kaikkea suuren koonsa takia (too big to fail). Maan budjettivajaukset ovat olleet pysyvä ilmiö ja aivan liian suuret suhteessa EU-maiden yhteiseen vakaus- ja kasvusopimukseen.

Kun vakaussopimus sallisi enintään 3 %:n vajausta, niin Ranskan osalta se oli viime vuonna 4,3 % ja odotukset tälle vuodelle ovat yhtä synkät, vähintään 4,1 %. Oheinen taulukko näyttää, että meno on ollut holtiton jo kauan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä