JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroäänestys

Rinnakkaisvaluutalla talous terveeksi

Viime keväänä valtiovarainministeriö julkaisi virkamiesraportin "Talouspolitiikan lähtökohdat 2015-2019", jossa Suomen vuotuisen talouskasvun tänä ajanjaksona ennustettiin olevan yksi prosentti. Raporttia käytettiin hallitusohjelman perustana.

Kun tämä vuosi jää miinukselle, lähtötaso seuraaville vuosille alenee. Kun yhteiskuntasopimusta ei saatu aikaan, käytettävissä ei ole keinoja joilla heikkoa kilpailukykyämme voitaisiin tuntuvasti ja nopeasti kohentaa. Toimintaympäristökin saattaa vaikeutua.

Politiikan Selviytyjät -peli

Lanseeraan tässä uuden ohjelmaformaatin, jonka saa vapaasti toteuttaa mikä tahansa taho, joka kaipaa uutta nostetta. Nostetta kaipaavia yhteiskunnassamme löytyy, joten odotan kovaa kilpailua, sillä elämmehän kilpailuyhteiskunnassa, toisin kuin jotkut tahot kuvittelevat. Jätän tässä yhteydessä mainitsematta ne tahot.

Eurovaalien tulos

Eipä tuosta eurovaalituloksesta voi muuta hyvää sanoa kuin, että onneksi Eija-Riitta Korhola ja emäketku Takkula putosivat. Ja, että kokkarit eivät saaneet yhtään enempää paikkoja kuin kepu, joka sentään kuuluu liittovaltiota ajavaan ALDEn.

Persujen tappio oli toki hyvä asia. 

3,3 % äänioikeutetuista äänesti Stubbia. Siitä ei ota selvää onko se kala vai lintu. Hymykö ratkaisee, vai edustaako se suomalaista, jolla menee hyvin? Sellaista, johonka kaikki haluavat samaistua?

"Suomen itsenäisyys säilyy äänestämällä Eurovaaleissa".

Olen useilta euroehdokkailta kuullut, että Suomen itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus taataan kuulumalla EU:iin ja osallistumalla sen päätöksentekoon.

Perussuomalaisetkin, joita olen pitänyt jotakuinkin itsenäisyyttä ja liittovaltiokehitystä vastustavana puolueena väittävät nyt, että itsenäisyys säilyy kun äänestät eurovaaleissa.

Kokoomuksen ja Vihreiden suuhun tälläiset väitteet sopii ja kepun sekä demareiden liittovaltio ja NATO siipeen, mutta ei EU:sta irtaantumista kannattavien puolueiden.

Suomen itsenäisyyden takaa vain Suomen eduskunta ja kunnallinen itsehallinto.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä