JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Demilitarisointi

Ahvenanmaan demilitarisoinnin perusteet ovat vanhentuneet

Huomautus:  Poistan kommentit, jotka eivät noudata US-Puheenvuoron sääntöjä.

 

Aiheeseen liittyvää:

IS: ”Venäjä on jo Ahvenanmaalla”   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005849831.html

Jussi Niinistö: ”Ei demilitarisointi ainakaan helpota Ahvenanmaan puolustamista”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/249797-hs-jussi-niinisto-vihjaa-muutoks...

 

******

Postia presidentille: Lapin demilitarisointi

Onnittelut Suomelle, joka viettää tänään 27.4.2018 itsenäisyytensä ajan viimeisen sodan lopetuspäivää; Lapin sota päättyi Suomen ainoana voittoisana sotana 27.4.1945, jolloin Natsi-Saksan joukot ajettiin pois Suomen Lapista. Tämänkin tapahtuman muistoksi Lapista on syytä tehdä demilitarisoitu maakunta. Eläköön RAUHA, YSTÄVYYS ja YHTEISTOIMINTA kaikkien maiden kansojen kesken!

Postia presidentille

Utsjoki 26.04.2018

Suomen tasavallan presidentille, Sauli Niinistö

Lapista demilitarisoitu maakunta

Kansalaisaloite Suomen valtiovallalle

Suomi – YK-rauhanturvaamisen suurvalta?*

Saksassa puitiin turvallisuutta ja turvattomuutta (Munchen). Estradille kohosivat – kuinka ollakaan – Ukraina, varsinkin kun lännenmiehen media sai valita lukijoilleen uutisoitavat kohdat. 

Minskin sopimuksen kadonnutta avainta – kielikysymystä ei kukaan ottanut esille. Arvostaen jatkoaikapresidenttimme – Sauli Niinistön ulostuloa – voimme olla ylihuomenna YK-rauhanoperaatioiden suurvalta! [1.

 

Ahvenanmaa on Suomen puolustuksen keskeisin riskitekijä ja samalla uhkatekijä

Tämä kirjoitus on pitkä ja vaatii lukijalta sekä kärsivällisyyttä että suurta mielenkiintoa kirjoituksessa käsiteltyyn aiheeseen.

Keskustelu Ahvenmaan sotilaallisesta asemasta nousi taas hieman esille lyhyen tauon jälkeen, kun Ilta-Sanomat julkaisi lehtijutun otsikolla ”Suomen armeija ei voi harjoitella Ahvenanmaalla - puolustusministeriö pitää uhkana” (IS 3.10.2017).

Ahvenanmaan erityisasema purettava

Ahvenanmaan demilitarisointi sai alkunsa Krimin sodasta 1854–56. Sodan jälkeen Venäjä torjui Ruotsin vaatimuksen saada saaret itselleen, mutta sen täytyi hyväksyä saarten jättäminen linnoittamatta. Venäjän rakentama suuri Bomarsundin linnoituskin tuhottiin. Siitä lähtien Ahvenanmaan maakunta on ollut erityisasemassa kaikkien hallitsemiensa valtioiden sisällä.

Ahvenanmaa on suurten sotaharjoitusten ulkopuolella

# Useimmilla suomalaisilla on virheellinen käsitys Ahvenanmaasta. He kuvittelevat, että saarimaakunta on oleellinen osa Suomea. Kyllähän se kuuluu Suomen rajojen sisäpuolelle, mutta se on omaa luokkaansa. Jotkut muutkin kuin persut eivät halua ymmärtää, että Ahvenanmaa-Åland on ruotsinkielinen maakunta ja piste. Ja erityisesti monia ihmetyttää Ahvenanmaan demilitarisointi, sotavalmistelujen ulkopuolelle jääminen.

Koko maan, maakuntiemme puolustus

Tänään on huoli Ahvenanmaasta, koko valtakunnan puolustuksesta.Kuinka voimme Ahvenanmaata asiallisesti puolustaa kun maakunta on demilitarisoitu.  Minä kannan huolta itäisestä Suomesta, kun  Pohjois-Karjala on demilitarisoitu lakkauttamalla Kontiolahden varuskunta.

No, valtakunnan onneksi on Dragsvik säilytetty.  Lännestähän se mahdollinen vihollinen on odotettavissa.

Ahvenanmaan valmiutta voi kohottaa

 

Kun Jussi Niinistö töksäytti Ahvenanmaan valmiusongelmista, alkoi väärän tiedon tahaton levittäminen. Tarkka ja Visuri istuivat studiossa kinaamassa, eikä kumpikaan ollut kovin hyvin perillä asioista. Poliitikot sopertelivat.

Demilitarisoidaan myös Lappi!

SOS-hallituksen pyssyuskovainen puolustusministeri osoittautuu olevan innokas sotavarusteluministeri, joka ei kunnioita tehtyjä kansanvälisiä sopimuksiakaan, kun on kysymys mahdollisuudesta kiristää Suomen osalta Pohjolan rauhanomaista rinnakkaineloa, ystävyyttä ja yhteistyötä erityisesti Venäjän suhteen. Mutta samalla myös Ruotsinkin suhteen tulee tätä kiristystä tehdyksi: paradoksia kerrakseen. Tämä ministeripojankoltiainen kai kuvittelee olevansa suuri sotapäällikkö Napoleonin ja Hitlerin malliin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä