JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Vielä kerran

Suhtaudun kaikkeen, mitä teen, tunnollisesti ja intohimolla. Me poliitikot saamme todella paljon arvostelua osaksemme. Paljolti syystäkin. Suomalainen kulttuuri on sillä tavalla kova, ettei kiitosta usein muisteta sanoa, mutta virheitä tai toisenlaisia ratkaisuja tarkastellaan raastavastikin. Olen kipuillut asian kanssa ja perheeni on joutunut mukanaelämään kaikessa. Suoraan sanottuna minulle tuli uskonpuute työtäni kohtaan. 

Kun kerroin julkisesti, etten todellakaan tiedä, olenko enää vaaleissa ehdolla, sain niin valtavan määrän positiivista palautetta, että jouduin punnitsemaan ajatuksiani uudestaan. Tuntui hyvältä saada tietää, että äänestäjäni ovat seuranneet tekemääni työtä tarkkaan. Kansanedustajuushan on asiakaspalvelutyötä, jota ei tehdä yksin - vaan yhdessä.

Olen pohtinut paljon myös vaalirahoituksen keräämistä ja vaalikampanjointia - niistä on tullut melkoista kilpavarustelua. Olenkin ilokseni saanut äänestäjiltäni kannustusta lähteä vaaleihin ekologisesti ”nollabudjetilla”. En siis etsi sponsoreita, vaan innostusta, ideoita ja tsemppihenkeä. 

Näillä miettein päätin vielä kerran lähteä mukaan eduskuntavaaleihin. Olet lämpimästi tervetullut tiimiini!

#äiti #kansainvälinen #yhdenvertainen #avoin #liberaali #reilu #helsinkiläinen #jaana19

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jaana, tämän kanssa voisi tsempata ihan ensimmäiseksi:

AVI:n varsin tuore selvitys:

https://www.avi.fi/documents/10191/8064383/Julkais...

Yksityinen 13 kpl (61,9%), Julkinen 8 kpl (38,1%) vastaajista.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Mukava, jos eduskunnassa siellä rumien miesten joukossa on myös kaunottaria, kuten Jaana ja muutama muu. Mutta älä, pliis, käytä kovin monia puheenvuoroja - älä ainakaan alkoholin "vaarattomuudesta" lapsille ja nuorille. Tuosta käännytystyöstähän Jaana julkisuudessa tunnetaan - valitettavasti.

Käyttäjän TerhoNikulainen1 kuva
Terho Nikulainen

Olin yksissä eduskuntavaaleissa ehdokkaana. Puolue oli tuolloin ainoa, joka poikkesi muiden puolueiden varsin toisiaan muistuttavista linjauksista.

Jos saat henkilökohtaista kielteistä palautetta somessa ja julkisuudessa, se johtuu siitä, että jotkin sanomisesi tai tekemisesi ovat ristiriidassa yleisen ja hyväksytyn eettisyyden ja oikeudenmukaisuuskäsityksen kanssa.

Mutta yleisimmin kuitenkin palaute on tarkoitettu sille puoluelle, jota edustat. Joten älä huoli, edustamasi puolue on se, joka kritiikin saa ja ansaitsee. Ja uskon, että olet valinnut puolueen omien vastaansanomattomien kriteeriesi perusteella - olitpa samaa tai eri mieltä puolueesi johdon ja eduskuntaryhmän kanssa.

Itse arvostelen syystäkin tällä hetkellä eniten Keskustaa, sitten Kokoomuksen yksittäisiä ehdokkaita ja nykyisin Vihreitä, jotka ovat menneet täysin övereiksi kaupunkisuunnittelun grynderimyönteisyytensä kanssa. Ei ole mitään rajaa siinä, mitä he eivät hyväksyisi, kunhan vain pyöräily ja kaupunkirakenteen tiivistäminen ovat heidän yhteistyökumppaniensa agendalla. Ja se on järjetöntä! Kaupunki koostuu kaikista sen asukkaista, eikä rakennuttajatahojen pään silittely ja pyöräilyn yksipuolinen glorifiointi ole enää kaupunkilaisten tasapuolisen kohtelun hyväksyttävissä rajoissa ns. normaalien oikeudenmukaisuudesta omaksuttujen käsitysten mukaan. Vihreät = virheitä.

Tee intohimolla ja tunnollisesti sitä mitä teet. Näinhän toteat tässä blogissasikin, jossa ilmoitat päätöksestäsi osallistua vielä kerran ehdokkaana eduskuntavaaliin.

Minulle riitti yksi kerta. Kaikkien puolueiden, myös edustamani, yleislinja on negatiivinen suomalaisten ja varsinkin helsinkiläisten enemmistön kannalta. Mutta edustamassani puolueessa oli neljä vuotta sitten rohkeutta, jota muilta puolueilta puuttui. Ja tällä hetkellä puolueen puheenjohtaja on poliitikoista yksi parhaita, samoin kuin RKP:n puheenjohtaja on. Mutta puolue on kaikki sen kannattajat ja jäsenet. Yhden henkilön ääni ei kuulu koskaan, ellei hän ole rahavallan edustaja tai veljeile talouspäättäjien kanssa, jotka ovat muualla kuin Eduskunnassa.

Pahinta Suomessa ei ole tällä hetkellä vain terveydenhuollon valvonnan laiminlyönnit ja suurten ketjujen voitontavoittelu asiakkaidensa hengen kustannuksella, vaan vielä kotona asuvien ikäihmisten äärimmäinen köyhyys (Keskustan hallituskaudella syntynyt tilanne) ja köyhien lasten määrän hälyttävä kasvu.

Menestystä eduskuntavaalissa! Pidä pintasi ja ajattele työtäsi meidän kaikkien kansalaisten yhteisten asioiden hoitona. Politiikka on kaikkea muuta kuin politikointia. Se on totista työtä kansalaisten hyvinvoinnin puolesta.

Käyttäjän WilleDebaucherDahl kuva
Wille Dahl

Täytyy sanoa, että osaat Jaana ainakin moraaliposeerauksen ja vaatimattoman esittämisen varsin hienosti.
Ottaen kuitenkin huomioon edustamasi puolueen, viime syksyn Soini Gaten sekä kotisivujesi poliitikkomaisen ympäripyöreän ja monitulkintaisen puheenparren... herää vain yksi kysymys:

Kuinka nopeasti petät kaikki moraalisen elämän hyveet, kun puolueen pilli soi?

Kysymys oli retorinen. Kaikkihan me tiedämme miten Kokoomuksella asiat toimivat.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Hieno puheenvuoro. Uhm, toinen plus -piste Jaanalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset