JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Horneteille lisää lentotunteja

Hallitus päätti tänään vuoden neljännestä lisätalousarviosta. Lisätalousarvioon sisältyy 0,9 miljoonan euron lisäys ilmavoimien Hornet-lentokaluston koulutuslentotuntien turvaamiseksi. Lisäsatsaus tulee tarpeeseen.

Lisämäärärahan tarve juontuu Suomen turvallisuusympäristön muutoksesta seuranneesta tarpeesta tehdä enemmän valvonta- ja tunnistuslentoja Horneteilla. Lentotuntien tarve on tänä vuonna 100 tuntia suunniteltua enemmän, yhteensä 8 900 tuntia.

On hienoa, että hallitus pitää huolta ilmavoimien suorituskyvystä. Hornet-kalusto muodostaa Suomen puolustusvoimien suorituskyvyn kärjen. Lentäjien riittävä kouluttaminen ja lentotuntien turvaaminen ovat keskeinen osa suorituskyvyn säilyttämistä.

Puolustusvoimat on ollut viime vuosina jatkuvien toimintamenopaineiden kohteena. Ilmavoimille on kertynyt viime vaalikauden säästöjen seurauksena koulutusvelkaa yli 2 700 Hornet-lentotuntia. Tämän vajeen kurominen kiinni on erittäin haastavaa nykyisillä toimintamenoilla, joten lisäsatsaukset ovat tervetulleita. Suomen puolustusjärjestelmän uskottavuus vaatii riittävää resursointia myös toimintamenoihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Hyvä näin, mutta ratkaiseva parannus Puolustusvoimien toimintaedellytysten palauttamiseksi leikkauksia edeltävälle tasolle antaa vielä odottaa itseään.

Ketä kummaa meidän pitäisi äänestää saadaksemme maanpuolustukselle asiallisen rahoituksen? Sipilän, Stubbin ja Soinin SSS-hallitus on tähän mennessä ollut surkea pettymys ja Kokoomuksen politiikka on häpeäksi puolueen perinteille.

Väitteet siitä. että Suomella "ei ole varaa" asialliseen puolustusbudjettiin ovat kertakaikkista palturia, kun kansa koko ajan tupakoi, ryyppää ja pelaa rahapelejä omaehtoisesti yhteensä 10 miljoonalla eurolla vuosittain, eli nelinkertaisesti puolustusbudjetin kokoisella summalla.

http://hannumononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20169...

http://hannumononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17491...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ilmatilaa valvotaan, tunnistuslentoja tehdään ja hyvä niin. Euroopan nykyisin harjoittama avoimien ovien politiikka mahdollistaa kuitenkin maan pinnalla minkä ja kenen tahansa nopean liikkumisen mihin tahansa.

Nyt siis tarvittaisiin pikaisesti myös maan pinnalle samanlainen järjestelmä, joka voisi reagoida nopeasti ja toimia jonkinlaisena alkusammutusyksikkönä tilanteen niin vaatiessa. Jokainen yksityishenkilö voi milloin tahansa pakata reppuunsa muutaman päivän eväät ja mennä mihin tahansa kohtaan Suomessa alle 12 tunnissa. Miksi ammattilaiset eivät pysty samaan? Onko rima asetettu liian korkealle niin, että koska jokainen ei ehdi hyvässä järjestyksessä paikalle, sinne ei päästetä ketään?
Jonkun ilman sodanjulistusta tapahtuvan äkillisen tilanteen sattuessa olisi paljon parempi, että paikalla olisi 10 sotilasta heti, kuin 10 000 viikon päästä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset