JAANA PELKONEN Tolkun ihminen

Positiivisia avauksia uudelta hallitukselta

Juhannusta edeltäneiden hallitusneuvotteluiden myötä saatiin hyviä uutisia. Esitimme keväällä kansanedustajakollegani Heikki Autton kanssa yritysten edustuskulujen verovähennysoikeuden palauttamista ja iloksemme tämä toteutui hallitusneuvotteluissa. Vuoden 2015 alusta lähtien palautetaan yritysten edustuskulujen 50 % verovähennysoikeus. Tämä on hyvä piristysruiske vaikeuksissa kamppailevalle matkailu- ja ravintola-alalle.

Vuoden alusta poistunut edustuskulujen verovähennysoikeus oli virhe, joka osui suhdannepoliittisesti huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Yritysten edustustoiminta väheni esimerkiksi Lapin tunturikeskuksissa kymmenien prosenttien verran ja vaikutus näyttäkin jäävän valtiotalouden kannalta tappiolliseksi. Onneksi tähän tulee ensi vuoden alusta muutos, sillä nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa ei pidä vaarantaa minkään alan työpaikkoja.

Pidän hyvänä asiana sitä, että pääministeri Stubbin hallitus panostaa entistä enemmän työnteon kannattavuuteen. Ansioverotusta tullaan keventämään kolmen alimman tuloluokan osalta. Tämä tulee parantamaan pienituloisten eläkeläisten ja palkansaajien ostovoimaa, mikä taas lisää kotimaista kysyntää ja parantaa työllisyyttä. Lisäksi työn ja sosiaaliturvan yhteensovitusta tullaan edistämään työnteon kannattavuuden parantamiseksi. Vaikeasti työllistyvät, osatyökykyiset, vammaiset henkilöt ja syrjäytymisvaarassa olevat nuoret pyritään saamaan paremmin mukaan työelämään.

Luovien alojen yrittäjien toimintamahdollisuuksia myös parannetaan. Itsensä työllistävien ja yksinyrittäjien työlainsäädännöllistä asemaa sekä sosiaali- ja eläketurvaa tullaan uudistamaan. Hallitus ottaa myös uuteen fokukseensa digitaalisen alan ja sen luomat kasvumahdollisuudet. Suomea tullaan kehittämään kansainväliseksi dataliikennehubiksi.

Helsingin seudun isot liikennehankkeet ottivat myös harppauksen eteenpäin, sillä valtio lupautui tukemaan niitä, jos Helsingin seudun kunnat sitoutuvat kaavoituksen vauhdittamiseen ja tonttitarjonnan merkittävään lisäämiseen. Ja kunnat tähän toivottavasti sitoutuvatkin hyvän porkkanan ansiosta. Tärkeimmät liikennehankkeet ovat Helsingin kantakaupungin pisararata sekä länsimetron jatke Matinkylästä Kivenlahteen.

Stubbin hallitus tulee jatkamaan tärkeitä rakenteellisia uudistuksia. Keväällä kehysriihessä sovituista päätöksistä tullaan pitämään kiinni. Päätöksenteon jatkuvuus ja ennustettavuus ovat tärkeitä kotitalouksien ja yritysten kannalta. Näin voimme varmistaa sen, että Suomen luottoluokitus ei tipu ja että kotitaloudet ja yritykset saavat jatkossakin pienikorkoista lainaa. Poliittinen vakaus takaa myös sen, että yritykset voivat tehdä pitkän aikavälin suunnitelmia ja investointeja sekä palkata uutta työvoimaa. Lyhyesti ja ytimekkäästi: tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jouni Nordman

On mielenkiintoista että nytten tämä hallitus ottaa käyttöön vaihtoehtoja, eli ei normaali sosialistien nyky mallin mukaan vain hallintoa ksvata pakotteita ja sääntelyä lisäämällä. Sillä vaihtoehtoejn antamisessa tehdä toisin ja siitä palkitsemalla on suuri ohjaavan vaikutus.

Tässä Hallitus vois myös miettiä alkoholipolitiikan keskustelun aloittamista mihin haluamme sen osalta mennä, sillä holhoamisen aika saisi loppua Suomesta, sillä sen haitat ovat suuemmat kuin sen hyödyt.

Eli Koko Suomi tulee tarvitsemaan keskustelua miten haluamme hallinnon muodustavan, sillä tänä päivän sen tehtävien hallinointi on niin sekavan, että kenelläkään ei ole sen kokonaiskuvasta tietoa. Tästä hulestuneisuus eneiten on meidän oikeuslaitoksen tilaan, jossa ei pystytä takaamaan liianpiente resurssien takia tai huonon johtamisen takia oikeutta kunnolla.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Erityisesti Pisara-rata pitäisi panna uuteen harkintaan sikäli kuin Eduskunnalla olisi omanarvontuntoa ja Arkadianmäellä todella välitettäisiin valtiontaloudesta.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Mutta lienee turha toivo, sillä kansanedustajat ovat hallituksen paimennuksessa kulkeva lammaslauma.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen
http://www.rautatiematkustajat.fi/
https://www.facebook.com/pages/Rautatiematkustajat...
https://www.facebook.com/groups/108232592543581/

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

" Ansioverotusta tullaan keventämään kolmen alimman tuloluokan osalta. Tämä tulee parantamaan pienituloisten eläkeläisten ja palkansaajien ostovoimaa, mikä taas lisää kotimaista kysyntää ja parantaa työllisyyttä. Lisäksi työn ja sosiaaliturvan yhteensovitusta tullaan edistämään työnteon kannattavuuden parantamiseksi. Vaikeasti työllistyvät, osatyökykyiset, vammaiset henkilöt ja syrjäytymisvaarassa olevat nuoret pyritään saamaan paremmin mukaan työelämään"

Mitään näistä ei ole näkyvillä ihmisten elämässä,päinvastoin vaaliteemoina roikkuneet vuodesta toiseen.

Jos pienituloiseksi on rankattu yli 2000 kk tienaavat ja 4000 eläkettä saavat,niin miten tämä fantasianne toteutuu?
Vammaisten osalta jne.olette jo karsineet heidän oikeuksiaan es.matkoista vähennetty 8:sta 4.Erityislapset olette ajaneet normiluokille,karsineet perheiden ja lasten tukimuodot(vastoin YK:n lastenoikeuksia joihin Suomi on sitoutunut)Mammuttikouluja 1000 oppilaan hirviöitä, kannatatte.

Lisäneet huostabisneksen kannattavuutta,yksityistäminen ulkolaisille omistajille jne.jne.Osa-aikaisten ja pätkätyöläisten oikeuksien toteutumisesta olisi ensin kannattanut pitää huoli niistäkin.Aikaa siihen on ollut viimeiset 20 v.EU:n sisäänajon ohella ja palveluiden alasajoa toteuttaessanne.

Maahanmuuttajat joita kusetetaan palkoissa ,lomissa jne.ei ratkea näillä ulostuloilla nekään ihmisoikeusongelmat.

Asumistukea alatte maksamaan rikkaille ja sitä karsitaan toisaalta.Luuletteko tosiaan että ne reilun 1000 kuukaudessa palkkaa tai eläkettä saavat ovat oikeutettuja toimeentulotukeen,tai että he sossun luukulle haluavat edes mennä,levittämään yksityisasioitaan kuten,pankkisalaisuuksiaan kaikkien sossun työntekijöiden kyylättäväksi.Eläminen ei halpene duunareilla eikä eläkeläisillä,puhumattakaan lääkkeistä joista karsitte korvattavien osuutta ja korvauksien määrää.

Kuka avustaja? tämän kirjoittikin on unohtanut(ei siis koske itseä ja kokoomusta) myös sen, että Suomi on muuallakin kuin Helsingissä.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Seuraavaksi kannattaisi esittää alkoholiveron poistoa ravintoloilta, niin saataisiin heti 100.000 uutta työpaikkaa.

Miksi muutama kukkahattutäti ja sosiaalitantta pystyy estämään järkevän työllistymisen ja talouskasvun?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Uuden hallituksen avaus on negatiivinen. Hallitus jatkaa kansalaisten elättämistä neljä seuraavaakin vuotta valtionvelkaa lisäämällä. Leipää ja sirkushuveja näin eduskuntavaalien alla.
Kokoomus täyttää tänään, puolueista parhaiten, populistien ja sirkustirehtöörien mitat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset